Kampioenen regen Zuidhorn deel twee

30 mei 2011    Zuidhorn-nieuws
Omdat het zo goed gaat met de sport in Zuidhorn nog een kampioen schrijft Harald Sluiman ( » vvZuidhorn en MHCW A1 leverden dit weekend ook kampioenen) MHCW MD2 - GHHC MD5 5 -

Omdat het zo goed gaat met de sport in Zuidhorn nog een kampioen schrijft Harald Sluiman
( » vvZuidhorn en MHCW A1 leverden dit weekend ook kampioenen)

MHCW MD2 - GHHC MD5 5 - 0 (2 - 0)

Op de laatste dag van de competitie was het dan zover. Konden we een goede lente competitie afsluiten als kampioen of zouden net naast het kampioenschap grijpen? Was het verlies van vorige week verwerkt of zou het toch nog in de hoofden van de meiden rondspoken? 1 punt was er nodig. Slapeloze nachten had de coach met het bedenken van de beginopstelling. Alle scenario’s passeerden de revue.

Er was een spandoek opgehangen achter het doel en er was nog een spandoek langs de kant. Het publiek was in grote getale opgekomen.
Nog een laatste teambespreking, de opstelling werd bekend gemaakt, opdrachten werden uitgedeeld. De spanning (vooral bij de coach) liep op.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk, bij de meiden geen spanning, maar een enorme vechtlust. De tegenstander werd vel op de huid gezeten. De eerste 10 minuten waren nog wat rommelig met veel balverlies over en weer, maar hierna werd steeds makkelijker de vrij man gevonden. De eerste kansen werden nog gemist. De druk op het doel van de tegenstander bleef maar aanhouden. De tegenstander kwam maar sporadisch op onze helft, maar onze verdediging stond als een huis Dit kon gewoon niet fout gaan, de 1 en 2 nul waren dan ook loon naar werken. En dat was maar een zwakke afspiegeling van het veldoverwicht en het aantal gecreëerde kansen.

In de rust nog een paar aanwijzingen. In tweede helft werd er niet verslapt er werd goed gehockeyd de voorsprong werd uitgebouwd naar een verdiende 5 - 0 zege. Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten.

Een dik verdiend kampioenschap vanaf de eerste wedstrijd hebben we bovenaan gestaan. 9 van de 10 wedstrijden werden omgezet in winst. 6 wedstrijden de nul vastgehouden.
43 keer gescoord en 10 doelpunten tegen gekregen.

Met een diepe buiging neem ik afscheid van jullie.