Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Joh Smit park parcours voor buikloop

22 november 2013    Zuidhorn-nieuws
Estafetteloop voor Serious request; 24 uur lopen tegen diarree!
Serious request2013

De gezamenlijke diaconieën van de Gastkerk en Dorpskerk bundelen de krachten en organiseren een 24 uurs estafette loop voor Serious request.

De kerst nadert en ‘Serious Request’, de grootscheepse inzamelactie van radio 3FM voor het Rode Kruis, staat op het punt van beginnen. Ook Zuidhorn laat zich zien en doet mee met een sportief initiatief. Op vrijdagmiddag 20 december zal om 16:00 uur het startschot van Burgermeester Swart klinken in het Joh Smit Park. De deelnemende groepen gaan vierentwintig (!) uur lopen om geld in te zamelen om kindersterfte in derdewereldlanden, ten gevolgen van diarree, tegen te gaan.

Het initiatief voor dit wandelevenement ligt bij de actiegroep van kerkgemeenschap PKN. Samen met SportinZuidhorn wordt het wandelevenement vormgegeven voor alle inwoners van Zuidhorn, zowel jong als oud!

 

Geld binnenhalen:

Het actiecomité hoopt veel geld op te halen, de opbrengst komt geheel ten goede voor de actie van 3FM. De deelnemende teams betalen inschrijf, maar de organisatie hoop het meeste geld te genereren met de ‘side-events’. Zo worden er diverse versnaperingen verkocht, waarvan de opbrengst direct naar het glazen huis zal worden gebracht.

Uiteraard is het aan de deelnemende teams om zo veel mogelijk toeschouwers op de been te brengen. Zij kunnen ter plaatse geld doneren, maar kunnen ook besluiten om het estafette stokje zelf een rondje vast te houden tegen een leuke vergoeding.

 

Radio Avalon:

Met de feestelijk verlichte route en de diverse kraampjes belooft het een gezellige dag en nacht te worden. Serious Request zonder muziek kan natuurlijk niet, daarom heeft Jongerencentrum Avalon besloten een muziek marathon aan te bieden. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding ook plaatjes aanvragen bij de DJ’s.

De organisatie daagt alle instanties, verenigingen en scholen uit om mee te doen! Organiseer jij een gezellige groep vrienden, collega’s, team- en/of klasgenoten om mee te doen aan dit mooie evenement? Geef je, om organisatorische redenen, bij voorkeur op vóór 12 december. De kosten bedragen minimaal € 20,- euro, maar dat mag natuurlijk meer zijn!

 

Kom in Actie!:

Stel online je team samen, variërend tussen de 5 en 15 lopers via www.sportinzuidhorn.nl. Ga op zoek naar donaties en zorg dat iemand van jouw team van begin tot eind vertegenwoordigd is om het estafettestokje 24 uur rond te laten gaan.

De kerngroep serious request houdt zich bezig met diverse acties binnen de dorpskerk en gastkerk van Zuidhorn. Het is een initiatief van de diaconie en JOP (jeugdwerk) om met de jongeren binnen de gemeente op verschillende manieren geld in te zamelen voor dit goede doel.
» Website

 


3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Rode Kruis ambassadeur Eric Corton maakte het doel van 3FM Serious Request 2013 dinsdagmorgen 11 juni bekend.

Focus van 3FM Serious Request: voorkomen van diarree
De drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Dagelijks sterven 2200 kinderen aan diarree
Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag.
Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

22 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →
Inspiratiesessie ai (2)

Inspiratieavond AI boeiend voor ondernemers Westerkwartier

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De kracht van Artificiële Intelligentie
Lees verder →
Kampioensteam met kees, mathijs, marcel en victor

Tafeltennissers Talero 2 kampioen!

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgend seizoen een klasse hoger
Lees verder →
Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →