Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jan Wegman (83) erelid van de Paardensportvereniging Zuidhorn

19 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws
Organisator Kermis en medeorganisator Gezelligheidsrit
Psv wegman

Op zondag 18 oktober werd weer de twee jaarlijkse gezelligheids/puzzelrit van de paardensportvereniging Zuidhorn gereden. Na afloop werd medeorganisator Jan Wegman benoemd tot erelid van de Paardensportvereniging Zuidhorn. Jan Wegman is al 55 jaar lid en tevens al vele jaren bestuurslid.

Al jaren organiseert Jan de kermis (minimaal 50 keer georganiseerd) en al heel lang is hij actief betrokken bij de organisatie van de Gezelligheidsrit. Nog altijd actief maar nu wel met een extra speciale plaats in het bestuur van de paardensportvereniging werd hij voor een volle zaal onder luid en verdiend applaus in het zonnetje gezet!

Een oorkonde, mooie standaard, foto album met vele PSV activiteiten en een boeket bloemen zorgden er voor dat hij stomverbaasd, ontroerd , verrast en heel blij was.

Voorheen waren de activiteiten van de PSV vooral gericht op de korte baan draverijen, gehouden aan de Klinckemalaan en de kermis wat vanaf 1920 tot de jaren 60 altijd veel mensen trok, er waren in het begin van de vorige eeuw immers weinig activiteiten en die paar waren dan een feest voor iedere bewoner uit de gemeente Zuidhorn  

Vanaf de eind jaren 60 werd er i.s.m. de E.D.A.C. uit Yde de punt jaarlijks een autocross georganiseerd aan de Klinckemalaan en later aan de Zuiderweg.Er zijn nog div. andere activiteiten georganiseerd door de PSV o.a. skelterrace, ringsteken enz. De kermis is gebleven, alsmede een rommelmarkt en natuurlijk de gezelligheidsritten
 

  • Psv wegman1
  • Psv wegman2
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →