Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jan de Jong ( Diever ) beoogd griffier gemeente Westerkwartier

31 januari 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
tot de herindeling rol van kwartiermaker voor de griffie
Griffier-jan-de-jong

De selectiecommissie van de Raadsgroep Herindeling draagt Jan de Jong voor als beoogd griffier van de raad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Wanneer de Raadsgroep hem heeft benoemd, vervult hij tot de herindeling de rol van kwartiermaker voor de griffie van de nieuwe gemeente. De verwachting is dat hij 1 mei 2018 start.

Jan de Jong (1955) woont in Diever en is sinds 2006 griffier van de raad van de gemeente Tynaarlo. Daarvoor werkte hij in managementfuncties bij de gemeenten Tynaarlo en Westerveld, als gemeentesecretaris van de gemeente Diever en voor diverse gemeenten in de provincie Groningen. 

De commissie die Jan de Jong heeft geselecteerd uit 21 sollicitanten, bestaat uit vertegenwoordigers van de gezamenlijke politieke fracties in de raden van de vier Westerkwartiergemeenten. De commissie is bijgestaan door een burgemeester en een griffier, elk uit één van de huidige gemeenten.

Ervaren
De commissie ziet in Jan de Jong een ervaren en gedreven raadsgriffier. De commissie verwacht dan ook dat hij gemotiveerd en enthousiast, maar ook vanuit rust en gedegenheid, de rol van griffier in de nieuwe gemeente Westerkwartier invult.

Jan de Jong: “Als griffie samen met raad, inwoners en de gemeentelijke organisatie werken aan een nieuwe gemeente Westerkwartier is een geweldige uitdaging. De Raadsgroep heeft wat dat betreft al voldoende ambitie uitgesproken om dit waar te maken. Als griffier wil ik daar graag een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Besluit voordracht
De Raadsgroep Herindeling (met vertegenwoordigers van alle raadsfracties in de vier gemeenten) neemt op 8 februari aanstaande een besluit over de voordracht. De kwartiermaker/beoogd griffier treedt tot 1 januari 2019 formeel in dienst bij de gemeente Leek. Om die reden neemt de raad van deze gemeente na het besluit van de Raadsgroep nog een aanstellingsbesluit.

Het is vervolgens de bedoeling dat de nieuwe raad van de gemeente Westerkwartier in januari 2019 Jan de Jong benoemt tot griffier.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →