Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jamsessie vanaf het terras In ‘t Holt 1654

3 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Muziekscholen in het westerkwartier springlevend en coronaproof
Holt terras (2)

Onder de slogan 'We zijn er weer, springlevend en coronaproof ' hebben de muziekscholen in het westerkwartier de handen ineen geslagen om een jamsessie van docenten en leerlingen te houden op zondagmiddag 14 juni om 15.30 uur bij In ‘t Holt 1654 in Zuidhorn.

,,Deze eerste jamsessie stond al op zondagmiddag 27 april gepland in 'De Halte' in Niekerk, maar door de opgelegde 'lock-down' waren wij genoodzaakt deze sessie af te gelasten’’ , aldus Roelf Postma, coördinator muziekschool Kunstbedrijven. Nu de maatregelen rondom het coronavirus gefaseerd versoepeld worden en vanaf 1 juni de horeca gelegenheden weer geopend mogen worden, kan alsnog deze jamsessie plaatsvinden.

Samenspel
,,Tijdens de coronaperiode zijn we als docenten zo creatief geweest de lessen en het samenspel online aan te bieden, wat is een prima alternatief was, maar het verreweg niet haalt bij de 'magie van het samenspel' in levende lijve. Als Kunstbedrijven hebben we een online muziekproject opgezet als alternatief voor deze jamsessie, waarin leerlingen en docenten op 'Woningsdag' een muzikaal presentje voor Koning Willem hebben gemaakt en online aangeboden.’’ Een mooi saamhorig resultaat wat vraagt om herhaling, maar dan met elkaar op hetzelfde podium is de ervaring van Postma.

Improviseren
,,Live met elkaar samenspelen, en leren samenspelen, improviseren en organiseren is het allerbelangrijkste in de muziek. Die ontdekking en gewaarwording is voor leerlingen, of muzikanten in spé een zeer belangrijke ontwikkeling, waarbij de docenten niet alleen een belangrijke voorbeeldfunctie hebben, maar ook de rol als collega-muzikant innemen.’’

Samenwerking muziekscholen
Muziekschool Kunstbedrijven was initiatiefnemer van deze jamsessie, maar wist al heel snel het enthousiasme en de interesse bij haar 'concullega muziekscholen', Muziekschool Noordakkoord en Stichting Muziekonderwijs Grootegast -te wekken . Op zondagmiddag 14 juni vanaf 15.30 uur is de eerste jamsessie vanaf het terras van Grandcafé 'In 't Holt 1654' door een docentenensemble van de 3 genoemde muziekscholen onder leiding van bandleider Kees van Zomeren, docent basgitaar/ contrabas. Toegang en deelname is geheel gratis.

Aanmelden
Mocht je mee willen jammen? Meld je even aan bij vanzomerenkees@gmail.com of muziekschoolkunstbedrijven@gmail.com en geef even aan welke liedjes je wilt spelen en stuur gelijk de leadsheets (akkoorden met melodielijn) mee. ,,Het is de bedoeling dat deze jamsessie vanaf het nieuwe seizoen tweemaandelijks plaats gaat vinden bij verschillende horecagelegenheden in het Westerkwartier. Daarnaast hopen we niet alleen leerlingen en docenten aan ons te binden, maar ook enthousiaste westerkwartierders die niet aan een muziekschool verbonden zijn, maar wel 'de magie van samenspel' met ons willen ontdekken’’, besluit Postma zijn pleidooi namens alle drie muziekscholen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zonnepanelen1

Kans voor ondernemers: zonnepanelen op zakelijk dak

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meld je aan voor de gratis webinar
Lees verder →
Puzzelkrant

Rennie Ten Brinke en Janet Poeste: Prijswinnaars Puzzelkrant Westerkwartier

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
KiWi Mediaproducties, uitgever van Westerkwartier in Beweging, heeft begin mei een ontspannings- en puzzelkrant uitgegeven in het Westerkwartier.
Lees verder →
Kloostermuseum aduard ziekenzaal

Kloostermuseum Aduard locatie voor Plus Magazine

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Interview en promotie voor Aduard
Lees verder →
Overdracht omd (1)

Open Monumentendag Westerkwartier 2020 gaat door!

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 12 september openen de Westerkwartierse monumenten hun deur.
Lees verder →
Overleg brainstorm (2)

Diversiteit aan denken in kerkbanken over Regiomarketing/promotie Westerkwartier

01 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
“Het” Westerkwartier bestaat niet
Lees verder →
Wijn ovgz

Hartversterker voor leden ondernemersvereniging

01 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Bestuur ziet om naar de leden
Lees verder →