Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jaarvergadering Ondernemersvereniging: Drie voorzitters, Buffet bij Balk en Henk Bleker

26 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
En drie nieuwe leden!
Ovg 2020-vergadering voorzitters

Dinsdag 25 februari werd in Balk de voorjaarsvergadering van de Ondernemersvereniging Zuidhorn gehouden. Met een flinke opkomst, ruim 50 van de zestig leden waren aanwezig, werd het programma afgewerkt. Naast de reguliere zaken; financieel verslag, begroting en bestuursverkiezing, was er ook een tweetal sprekers en gasten. Het woord was eerst aan burgemeester Ard van der Tuuk die verheugd was kennis te maken met de ondernemers en graag bereid was  hen op hun bedrijf te bezoeken. “ Er worden tal van mooie producten gemaakt die ik graag samen met u aan de man wil brengen”.

De heer Bleker ( CDA, voorzitter Vee & Logostiek en voormalig staatssecretaris van EZ en Landbouw ), vertelde de ondernemers een en ander over de mores van de Haagse politiek en zijn ervaringen daarmee. Ook invloed die de pers heeft gehad op hem en zijn familie werd benoemd. “Als je de media leest is het mislukken van het dossier Programma Aanpak Stikstof (2010) volledig mijn schuld” zo zei hij. “Terwijl het niet door kon gaan omdat het in strijd was met Europese regelgeving”. Hij vulde met gemak de avond met anekdotes en sprak ook over de huidige problematiek. “De sector moet de regie in eigen hand nemen” zo zei hij, “als Den Haag de regie neemt is het te laat”. Op de vraag of hij zijn visie over de stikstofproblematiek wilde delen was hij kort; “ daar heb ik nog anderhalf uur voor nodig”.

Drie voorzitters
Op de avond waren maar liefst drie voorzitters aanwezig, de heer Afman die 22 jaar geleden de eerste voorzitter was, de heer Mechielsen die tot vorig jaar de hamer hanteerde en de heer Buist die sinds 2019 voorzitter is.

Nieuwe leden
Regelmatig worden gasten uitgenodigd om kennis te maken en om eventueel lid te worden. Een aantal schoof ook deze avond aan. Dit waren o.a. Twan Posthumus van HSD Zuidhorn, een Hoogstaand innovatief bedrijf, Henk Burgler en zoon ( Lees ook 100 jaar burgler ) Mariet Tefi van cateraar Mate Masie uit Grijpskerk en Peter Nooren van Betonspecialist Ad Nooren uit Garnwerd. Aan het eind van de avond besloot Stef van der Kooi uit Aduard lid te worden. Hij heeft een Groentebedrijf in Aduard. Voorzitter Hein Buist kondigde ook nog twee nieuwe leden aan. Sietse van der Wal van Bootverhuur Lauwers en Dhr Loman van Schoonmaakbedrijf Jostra.

Na het officiële deel aan het begin van de avond werd een diner in buffetvorm verzorgd door Bert en Marieke Balk waar de leden volop van genoten.

De Ondernemersvereniging Zuidhorn is opgericht op 4 oktober 1991 en bestaat uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Over het algemeen is de opkomst bij deze vereniging vrij hoog.
Een overzicht van de leden en meer informatie op www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Ovg 2020-vergadering (5)
  • Ovg 2020-vergadering (2)
  • Ovg 2020-vergadering (3)
  • Ovg 2020-vergadering (4)
  • Ovg 2020-vergadering (6)
  • Ovg 2020-vergadering (7)
  • Ovg 2020-vergadering (36)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Vrouw ondernemer laptop

Aanvragen steunmaatregelen bedrijven in het Westerkwartier vanaf 1 april

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
ondernemers, zzp’ers en maatschappelijke organisaties
Lees verder →
Ton en bennie in het holt

Online benefietquiz voor in ’t Holt

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Doneer en speel zaterdag 4 april met duizenden quizteams
Lees verder →
Tablet-kind

Schermtijd kinderen neemt voor het eerst in jaren af

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Toch blijft het mediagebruik voor ouders een moeilijk onderwerp, want wat is wijsheid?
Lees verder →
Steven en tanja klein nijenhuis

Herberg Onder de Linden stopt met afhaal- en bezorgservice

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
om gezondheidsrisico’s te voorkomen
Lees verder →
Vrouw ondernemer laptop

Al honderden ZZPérs melden zich bij gemeente voor noodhulp

28 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers komende week van start
Lees verder →