Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Isolatieveiling provincie Groningen een groot succes

27 september 2017    Zuidhorn-nieuws
Mevrouw Buffinga; “Ik heb voor spouwmuurisolatie gekozen, omdat er dan minder energie onnodig verloren gaat.”
Isolatieveiling

De isolatieveiling die dit voorjaar in twaalf Groninger gemeenten is gestart, is een groot succes gebleken. In totaal hebben 2000 deelnemers uit de hele provincie Groningen meegedaan aan de isolatieveiling, waarvan 200 deelnemers uit de gemeente Zuidhorn. De populairste maatregel was vloerisolatie. Ter gelegenheid van dit succes bezochten wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen een isolatieklus in Zuidhorn. Zij hielpen bij het isoleren van de woning van mevrouw Buffinga.

Mevrouw Buffinga woont sinds 1,5 jaar in Zuidhorn en komt van oorsprong uit het aardbevingsgebied en heeft ook de aardbeving van Huizinge meegemaakt. Mevrouw Buffinga vindt het dan ook belangrijk om minder gas te verbruiken. De mogelijkheid om mee te doen met een gezamenlijke inkoop vanuit de gemeente kwam dan ook goed uit. Mevrouw Buffinga; “Ik heb voor spouwmuurisolatie gekozen, omdat er dan minder energie onnodig verloren gaat.”

Gedeputeerde Nienke Homan: “Om CO2-neutraal te worden zijn dit soort particuliere initiatieven hard nodig. Het is een prachtig voorbeeld hoe je als individu echt kunt bijdragen aan een beter milieu. En het is nog goed voor je eigen portemonnee ook.”

Wethouder Henk Bakker: “We willen af van het stoken van olie en aardgas. De door de deelnemers genomen isolatiemaatregelen dragen bij aan een lager gasverbruik, de beste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt.”

Isolatiemaatregelen
In totaal zijn er 2000 mensen uit de gehele provincie die hebben meegedaan aan de isolatieveiling. Tot nu toe zijn er al bijna 500 maatregelen uitgevoerd en dit aantal loopt nog steeds op. De meest populaire maatregel is vloer- en spouwmuurisolatie.

Campagne
De isolatieveiling is een campagne van het Energieloket Groningen met hulp van de Groninger gemeenten, provincie Groningen, en Slim Wonen met Energie. Met de isolatieveiling konden inwoners van de deelnemende gemeenten gezamenlijk isolatie inkopen. Er zijn plannen om volgend jaar een soortgelijke veiling op te starten voor zonnepanelen. Houd hiervoor de website van het energieloket http://www.energieloket-groningen.nl in de gaten.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →
Examen in de sportzaal

Sportcentrum omgetoverd tot examenhal

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Examentrainingen in judozaal, turnhal en restaurant
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Opnieuw tijdverlies Mollema

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
" ik had de benen niet"
Lees verder →