Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Irma Stol wint fotowedstrijd Noar Huus

21 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Een eervolle vermelding gaat uit naar Lucas van Veen
Fotowedstrijd irmastol-niehove

Westerkwartier – de makers van de theaterwestern Noar Huus waren benieuwd waar de inwoners van het Westerkwartier (en daarbuiten) zich thuis voelen in het Westerkwartier en vaardigden een fotowedstrijd uit om de fijnste plekjes Westerkwartier in kaart te brengen. Op 17 juli koos een driekoppige jury, bestaande uit regisseur Saskia Broertjes, wethouder Hielke Westra en voorzitter van de fotoclub Westerkwartier Martijn van Dellen een winnaar.

Veel mooie inzendingen
De deelnemers hebben het de jury niet makkelijk gemaakt. Alle fotografen hebben, zonder uitzondering, prachtige kiekjes ingestuurd van het Westerkwartier. Variërend van de eigen achtertuin, de natuurlijke pracht en praal van het gebied tot aan kunstzinnige en architectonische hoogstandjes. Toch kon maar één persoon de prijs winnen: twee vrijkaartjes voor de Theaterwestern Noar Huus 18 t/m 28 september. De gelukkige winnares is Irma Stol uit Niehove.

Juryrapport
“De deelnemers aan de Thuis in het Westerkwartier hebben het de driekoppige jury niet makkelijk gemaakt. Sommige foto's sprongen in het oog vanwege de compositie en techniek, terwijl bij andere foto's juist het thuisgevoel er vanaf spatte.

 Toch kan er maar één prijswinnaar zijn. De jury heeft gekozen voor de foto van Irma Stol. Zij nam de foto vanaf haar terras, thuis in Niehove. Hoewel technisch niet het beste, voldoet de foto wel het meest aan de opdracht. Niet alleen omdat de foto letterlijk bij haar thuis is genomen (wat ook voor andere foto's geldt), maar ook omdat het gefotografeerde landschap herkenbaar is voor dat deel van het Westerkwartier: de thema's 'thuis' en 'Westerkwartier' zijn succesvol gecombineerd. De jury roemt daarnaast de kleur- en vlakverdeling van de foto. Er gebeurt veel in het beeld: de weerspiegeling in het glas, de stoel en de decoraties op het terras. Vervolgens wordt de aanschouwer meegenomen naar de wereld àchter het glas, de agrarische bedrijvigheid van het platteland.

Irma Stol uit Niehove wint twee vrijkaartjes én een Noar Huus sleutelhanger. Van harte gefeliciteerd Irma, namens de volledige jury, Saskia Broertjes, Hielke Westra en Martijn van Dellen.

Een eervolle vermelding gaat uit naar Lucas van Veen die een foto instuurde van Nienoord. De jury is onder de indruk van het technisch vernuft van de foto.”

Noar Huus
Theaterwestern Noar Huus is een spektakelvoorstelling op locatie. De familievoorstelling is geschikt voor iedereen vanaf een adviesleeftijd van 8 jaar. Noar Huus is 18 tot en met 28 september te zien midden in het weiland op de Maarsdijk 3 te Niekerk. Tickets en informatie via http://www.noarhuus.nl

  • Fotowedstrijd jury
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Rederijkers

Lustrumvoorstelling Rederijkerskamer Eendracht

19 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Rederijkerskamer Eendracht bestaat dit jaar 155 jaar!
Lees verder →
Kliko

Bijval petitie verlaag vuilnis vastrecht in Westerkwartier

19 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Nederveen: Oorzaak stijging kosten inzameling
Lees verder →
Koeien

Eerste vlees van de Natuurvleescoöperatie Westerkwartier is een feit!

19 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Op vrijdag 24 januari zal het eerste vlees van de Natuurvleescoöperatie Westerkwartier verkocht worden.
Lees verder →
Tijd

Concert TIJD: muziek en literatuur

17 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Door Violiste Oktje Lambermont en celliste Michelle van de Braak
Lees verder →
Frankes

Radiomarathon brengt 3.562,93 op voor UMCG Kanker Researchfonds

17 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Artiestenavond met o.a. Adrian May
Lees verder →
Hardloop-clinics

Hardloopclinic voor beginners

17 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
voor Leekster Lenteloop op 21 maart
Lees verder →