Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

“Inwoners overvallen door een nieuw incassobeleid gemeente”

4 februari 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
VVD stelt vragen over incassobeleid
Tanja haseloop

De VVD is verrast door het - schijnbaar - aangepaste incassobeleid van de nieuwe Gemeente Westerkwartier. Fractievoorzitter Tanja Haseloop: “Onze inwoners waren altijd gewend hun Afvalstoffenheffing in 10 x te kunnen betalen. Die worden nu overvallen door een nieuw incassobeleid. De gemeentelijke belastingen kunnen nu nog maar in 5 of 3 termijnen betaald worden. Onacceptabel!”

“Wij willen weten of de Afvalstoffenheffing inderdaad alleen maar in een paar termijnen betaald kan worden. En in hoeveel termijnen dan. Tevens of deze regeling ook op de andere gemeentelijke belastingen van toepassing is. Dit betekent soms een onmogelijke opgave voor grote groepen inwoners van onze Gemeente. Ik snap niet waar dit nieuwe incassobeleid voor nodig is. In ieder geval vindt de VVD het onwenselijk.”

Om hier meer over te weten te komen, heeft de Fractievoorzitter zelf geprobeerd telefonisch met de Gemeente contact op te nemen. Dat was geen onverdeeld succes. Tanja Haseloop: “Allereerst moest ik lang wachten. Daarna bleek ik vanwege de drukte niet doorverbonden te kunnen worden. Dit doet ons vermoeden dat er veel mensen zijn die hier vragen over hebben.”

De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college. Tanja Haseloop: “In de nieuwe Gemeente zou de dienstverlening naar onze inwoners heel belangrijk zijn en het nieuwe College heeft aangegeven grote aandacht te hebben voor de minima. Wij zijn benieuwd of het College vindt dat deze wijziging een uitwerking van die gedachte is. We wachten de antwoorden op onze vragen eerst maar eens af.” 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Tafels hoop

Tafels van hoop: 75 inwoners van Zuidhorn, eten, musiceren en dansen samen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zes Syrische gezinnen hebben gekookt en waren betrokken bij de voorbereiding voor deze avond.
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →