Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Internationale top musici, jong talent en het Noordpool Orkest treffen elkaar in Zuidhorn

4 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Uniek internationaal Jazzfestival in Zuidhorn
Jazztegast2019

Op 15 juni tovert festival Jazz te Gast Zuidhorn opnieuw om tot het absolute middelpunt van de Europese jazz. Internationale top musici, jong talent en het Noordpool Orkest treffen elkaar in een ongekend avontuur. Ter plekke maken zij nieuwe muziek en voeren die uit in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn. Op de 8 tuinpodia spelen op één dag maar liefst 80 musici afkomstig uit o.a. New York, Parijs, Berlijn en Groningen. Het Noordpool Orkest zorgt dit jaar met de complete line-up met het avondconcert weer voor een spetterende afsluiting.

Drie orkesten
In de grote tuin van villa Arnichem ligt het hoofdpodium van Jazz te Gast waar drie bijzondere orkesten zijn te horen. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) o.l.v. Ruben Hein is het “jong-oranje van de jazz”. Noordpool Troupe is het jonge zusje van het Noordpool Orkest, met stuk voor stuk bijzondere Noordelijke talenten. Zij spelen composities van Joni Mitchell vertolkt door Hiske Oosterwijk (1989), een snel rijzende vocale ster. Het avondconcert is ook dit jaar weer de spetterende afsluiting van Jazz te Gast, met het voltallige Noordpool Orkest en de complete line-up van alle artiesten. Het orkest speelt nieuwe arrangementen en composities die in opdracht van Jazz te Gast zijn geschreven. Het avondconcert begint om 20.00 uur.
 
Greenhouse
Jazz te Gast is bovenal een broedkamer van nieuwe muziek, ter plekke in het dorp gemaakt door de top van de Europese jazz. Deze “Greenhouse” concerten zijn avontuurlijk, verrassend en afwisselend: van blokfluit tot strijkkwartet, van verstild tot opzwepend, van straight ahead tot experimenteel. De artiesten die samengebracht zijn door Artists in Residence Ethan Iverson en Marike van Dijk zijn o.a. saxofoniste Tineke Postma, drummer Mark Schilders, bassist Petros Klampanis en tromboniste Shannon Barmett.
 
Ensembles en talenten
Op drie tuinpodia spelen gevestigde jazz-ensembles (o.a. Tiltan, Greener Grass en Suzan Veneman Groep) en jong talent van het Prins Claus Conservatorium. De studenten krijgen de donderdag voorafgaand aan het festival een Masterclass van Ethan Iverson en Marike van Dijk. De ensembles en talenten brengen toegankelijke en meest akoestische luistermuziek, met de kenmerkende “twist” van Jazz te Gast: eigenzinnig en verrassend.
 
Kaartverkoop
Jazz te Gast start om 13.30 uur en is overdag gratis toegankelijk. Kaarten voor het slotconcert (€17,50) en de straatmaaltijd (€12,50), exclusief servicekosten, zijn te koop via http://www.jazztegast.nl/kaarten en verkrijgbaar bij Dijkstra Makelaardij & Financieel Advies, Hoofdstraat 16, Zuidhorn.                         

  • Jazztegast-2017 (57)
  • Jazztegast-2017 (40)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →
Wietplantage

Burgemeester Wiersma sluit schuur in Aduard vanwege illegale hennepteelt

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Eerder dit jaar heeft de politie hier een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.
Lees verder →