Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Interessante sprekers op Najaarsbijeenkomst Ondernemersvereniging

26 november 2014    Zuidhorn-nieuws
Harm Post; 'Blij met Google, Apple is welkom'
Directeur Harm Post van Groningen Seaports

Afgelopen dinsdag 25 november kwam een groot deel van de leden van de Ondernemersvereniging Gemeente Zuidhorn bij elkaar in het Best Western Hotel Restaurant te Aduard.

Na de vergadering en het royale buffet volgden twee interessante sprekers: de heer Jan Talens, directeur van Nova Work en de heer Harm Post van Groningen Seaports.

Jan Talens sprak over het nut maar ook de noodzaak om mensen vanuit de WSW, de Wajong en de Participatiewet bij ondernemers te plaatsen. Vanuit Nova Work wordt het hele traject begeleidt en wordt per bedrijf gekeken wat voor werk er geschikt is voor deze groep. Zo kunnen eenvoudige taken worden gecombineerd tot een nieuwe baan wat voordelen biedt voor het bedrijf. Ook geeft het bedrijf een signaal af van maatschappelijk verantwoord ondernemen. www.novawork.nl

Tijdens een kort pauze smeedde Talens het ijzer terwijl het heet was en sprak Harm Post aan over het inzetten van bijvoorbeeld Wajongers bij Seaports.  Bij aanbestedingen van Seaports wordt echter al enige tijd een paragraaf duurzaamheid opgenomen wat mede beslissend is.

Directeur Harm Post  van Groningen Seaports, met ca. 85 medewerkers de regisseur van twee zeehavens en twee binnenhavens gaf vervolgens een presentatie. Hij schetste de moeizame totstandkoming van de haven, “De grootste planologische misser van de eeuw waar in het begin geld werd verdiend met rietconcessies en jachtvergunningen “, de huidige stand en het toekomstperspectief.

In beide havens zijn nu circa 150 bedrijven gevestigd, goed voor zo’n 6500 arbeidsplaatsen. Met de komst van Google, Apple is welkom, is er weer een mooi bedrijf gevestigd wat zorgt voor werkgelegenheid.

Hij ziet in de toekomst het verdienmodel in de Havenconsultancy, grondexploitatie en investeringen in (wind) energie. Nu al levert een molen Seaports al 70.000 euro per jaar op, “van wind kun je dus leven” maar door mee te investeren kun je die opbrengsten vergroten aldus Post. www.groningen-seaports.com

Na en tijdens de presentatie werden vele vragen gesteld. Op de vraag hoe hij de gemeentelijke herindeling ziet antwoordde Post heel duidelijk.” De provincie kan wel wat tegenspel gebruiken”. Daarnaast zijn kleine gemeenten niet ingesteld op problematiek en vragen van grote bedrijven. Als voorbeeld noemde hij een bouwvergunning in tien dozen die ingediend wordt bij een parttime ambtenaar die eerst nog een dakkapel moet afhandelen. Over welke gemeente waarbij moet liet hij zich niet uit. “dat moeten ze maar zelf uitzoeken”.

Al met al een inspirerende bijeenkomst.

De Ondernemersvereniging Zuidhorn is opgericht op 4 oktober 1991 en bestaat uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Over het algemeen is de opkomst  bij deze vereniging vrij hoog, een 60 tal leden bezocht de bijeenkomst.
Een overzicht van de leden en meer informatie op  www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Jan Talens, directeur van Nova Work (rechts)
  • Ovgz 2014 (4)
  • Ovgz 2014 (5)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Deelauto (2)

Deelauto’s gemeente Westerkwartier open voor bewoners

21 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
twee informatie-avonden met alle praktische informatie
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Ronde van de Algarve serveert ene klinkende naam na de andere

20 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Winnaar eerste etappe Fabio Jakobsen
Lees verder →
Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

19 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →