Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Intentie tot linkse samenwerking Westerkwartier

3 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Medio september wordt de intentieverklaring aan de leden van beide partijen voorgelegd

De besturen van de afdelingen GroenLinks en PvdA in het Westerkwartier spreken de intentie uit om voor de nieuwe gemeenteraadsperiode (vanaf maart 2022) tot nauwe samenwerking te komen. De bestuursvoorzitters hebben een gezamenlijke intentieverklaring opgesteld waarmee de lokale besturen van beide partijen onlangs hebben ingestemd. Medio september wordt de intentieverklaring aan de leden van beide partijen voorgelegd.

De beide voorzitters: “Wij voelen ons in dit voornemen gesterkt door de samenwerking die door beide fracties in de Tweede Kamer plaatsvindt. Afgelopen zaterdag is dit door de ledenraadpleging in beide partijen met ruime instemming geaccordeerd.”

Intentieverklaring
De Partij van de Arbeid en GroenLinks in het Westerkwartier spreken de intentie uit samen tot een sterke samenwerking te komen in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2022 en de daarop volgende raadsperiode 2022-2026. Momenteel zit PvdA in de coalitie en GroenLinks niet, dat blijft zo tot het eind van deze raadsperiode. De samenwerking zal in de nieuwe raadsperiode vorm krijgen. Wij doen dit in de overtuiging dat veel kiezers zitten te wachten op een duidelijk progressief beleid. Zo kunnen de PvdA en GroenLinks samen sterker staan in het bereiken van belangrijke politieke doelen zoals sociale rechtvaardigheid, werkgelegenheid voor ieder en een duurzame toekomst voor mens, natuur en milieu.
In de aanloop naar de verkiezingen wordt vanuit de beide programmas een statement  maakt en worden de onderwerpen benoemd waarin beide partijen zich volledig kunnen vinden en waarmee zij elkaar in de campagne gaan ondersteunen en de campagne op afstemmen.


Ook wordt in de komende maanden onderzocht welke vorm van samenwerking beide fracties in de nieuwe gemeenteraad gaan toepassen. Het streven is begin januari afspraken te hebben over de wijze van samenwerking en deze dan ruim voor de verkiezingen bekend te maken.
Als over bovenstaande onderdelen van samenwerking overeenstemming bereikt wordt kunnen we bijvoorbeeld in de raad een blok vormen. Deze raadsverkiezingen blijven de lijsten apart. Kiezers kunnen dan kiezen voor of PvdA of GroenLinks maar dan is duidelijk dat je de ander er bij krijgt. Bij verdergaande formele samenwerking houden we rekening met wat er landelijk gebeurt.

Samenwerking met fracties van andere progressieve partijen is prima; vanwege de actualiteit spreken de besturen de voorkeur uit om eerst de samenwerking PvdA-GroenLinks handen en voeten te geven.
Deze verklaring is onder voorbehoud van goedkeuring door beide ledenvergaderingen. 
Arie van Wijk, voorzitter GroenLinks Westerkwartier
Jelle Veenstra, voorzitter PvdA Westerkwartier

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Wethouder woningbouw hans haze en directeur vastgoedontwikkeling dura vermeer bouw hengelo marieke mentink-1

240 nieuwe woningen in wijk De Oostergast Zuidhorn

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
op korte termijn een informatiebijeenkomst
Lees verder →
Woonzorgappartementen zonnehuis

Uitbreiding woonzorgappartementen Zonnehuis Oostergast

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
De vraag naar woonzorgappartementen in Zuidhorn is gegroeid.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Ouderenmiddag, Energie Verbindt &Tegemoetkoming Meerkosten

27 september 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 27 september 2022
Lees verder →
Buurtschap de gast (1)

Bouw Buurtschap De Gast Zuidhorn gestart

26 september 2022    Zuidhorn-nieuws
mooie woningbouwontwikkeling en aanwinst voor Zuidhorn en voor de gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Todn (30)

Tocht om de Noord Westerkwartier

26 september 2022    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wandelen met vermaak onderweg
Lees verder →