Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Innovatieboerderij Zuidhorn; Samen innovatief & duurzaam

30 mei 2016    Zuidhorn-nieuws
17e-eeuwse boerderij nieuwe hoofdkwartier van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier,
Stol innovatieboerderij

Op woensdag 25 mei was er een inspirerende brainstromsessie over de invulling van de Innovatieboerderij. Er waren vertegenwoordigers vanuit de overheid, onderwijs, kunst, ondernemers en andere geïnteresseerde partijen uit de omgeving.

Door de gemêleerde samenstelling van de groep kwamen gedurende de brainstormsessie unieke en interessante ideeën naar voren. Er werd zelfs geopperd om de kop-hals-romp boerderij in de vorm van een hond of koe om te bouwen.

Procesbegeleider Bram Keuning denkt niet dat de fysieke bouw op korte termijn gaat beginnen. “Juist dit voortraject maakt onderdeel uit van het innoverende karakter van de boerderij” zo zegt hij.

Alle betrokken partijen zullen misschien niet hun eigen idee of ding kunnen laten uitvoeren maar aan het eind zal iedereen wel het gevoel hebben dat het een gezamenlijk vormgegeven project is geworden.

Tijdens de bijeenkomst is een drietal werkgroepen gevormd die 7 juni verder gaan met de onderwerpen; Design, bouwproces en exploitatie.

Inspiratiedag
23 juni is er een inspiratie dag en gaat er een gezelschap naar het Klimacenter in Werlte en De Woonweter in Rijssen. De reis is bedoeld om inspiratie op te doen voor de belevingswinkel Bewust Wonen en Werken Westerkwartier in het centrum van Zuidhorn. In deze winkel kunnen inwoners uit het Westerkwartier en omstreken alle informatie en concrete hulp krijgen om hun woning duurzamer, comfortabeler en/of veiliger te maken. Maar de winkel is nog maar het begin. Het initiatief is ook bedoeld om samenwerking, kennis en innovatie in de bouwkolom te vergroten en om meer werk te generen voor de deelnemende bedrijven

De innovatieboerderij
In september 2014 ontstond het idee: het verbouwen van de vervallen 17e-eeuwse boerderij aan de Rijksstraatweg te Zuidhorn tot het nieuwe hoofdkwartier van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, oftewel de innovatieboerderij.

De boerderij zal een smeltkroes gaan vormen waarbij alle betrokken partijen uit het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, maatschappelijk leven en de overheid samen tot innovatieve crossovers kunnen komen. Via innovatieve kennisnetwerken wil de Gebiedscoöperatie de stad Groningen en het Westerkwartier met elkaar verbinden en versterken. De koppeling van studenten en onderwijsinstellingen aan ondernemers uit de regio is hierbij essentieel. Naast de innovatieve netwerken zal de boerderij ook innovatief zijn qua design, bouwproces en gebruik. Het constant veranderende karakter zorgt ervoor dat de innovatieboerderij innovatief blijft.

Financiering
Vanuit de Regiovisie Groningen en Assen en de gemeente Zuidhorn wordt subsidie verstrekt om het project te financieren.

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan het verbouwen van de innovatieboerderij? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de ontwikkelingen? Kijk dan op http://www.gebiedscooperatie.info, of neem contact op met Bram Keuning, procesbegeleider innovatieboerderij. (Bram@BK6.nl).

  • Innovatieboerderij-bijeenkomst-2016 (1)
  • Innovatieboerderij-bijeenkomst-2016 (2)
  • Innovatieboerderij-bijeenkomst-2016 (3)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →