Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Infomiddag over nieuwe spoorbrug Zuidhorn

9 september 2016    Zuidhorn-nieuws - fotos
Genodigden gefêteerd op hapje en drankje
Spoorbrug-infomiddag (1)

Afgelopen vrijdag organiseerde Prorail een informatiemiddag bij het werk aan de Spoorbrug over het van Starckenborg kanaal in Zuidhorn.

Bewoners en geïnteresseerden konden zich op de hoogte stellen van de vorderingen aan het werk en de komende geplande werkzaamheden.
In de werkkeet was een diapresentatie en een schaalmodel van de brug en werden vragen beantwoord. Medewerkers van provincie, Prorail en betrokken bedrijven waren hiervoor aanwezig.

Overlast
Eén van de redenen om deze middag te organiseren is ongetwijfeld de overlast geweest die onlangs ’s nachts zeer laat werd ondervonden door de inwoners van Zuidhorn.
De telefoon van projectleider Kees Siegers van de provincie stond de dag daarop roodgloeiend om mensen te woord te staan. Overigens had Prorail hierover gebeld moeten worden maar het nummer van Kees is kennelijk bekend bij velen.
(ProRail is bereikbaar via http://www.prorail.nl/contact of telefonisch op 0800 - 776 72 45 (gratis; doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur)

Communicatie
Het sleutelwoord bij dit soort werken is communicatie wat in dit geval niet toereikend is geweest.
Er is overigens wel een digitale nieuwsbrief waarop men zich kan abonneren Kijk hiervoor op http://www.lemmer-delfzijl.nl
Direct aanwonenden zijn overigens wel goed en tijdig geïnformeerd. Mevrouw De Boer, wonend aan de Westergast is daarover zeer tevreden.
`Mijn kachel stond wel te trillen in de kamer maar ik wist van te voren dat er overlast zou zijn` vertelde ze. Een andere aanwezige, woonachtig aan de Troelstraweg beaamde de correcte wijze van informeren.

Naast een informatie stand, prijsvraag en stands van een aantal bedrijven was er ook een hapje en drankje verzorgd door Best Western Hotel Aduard. Dat viel bij iedereen in de smaak en zeker bij de mannen die het zware werk doen aan de brug.

 

 

Wanneer wordt waar gewerkt?

Ter hoogte van de spoorbrug Zuidhorn
Op doordeweekse dagen t/m 16 september - Het intrillen van buispalen in dagdiensten.
Op zaterdag 17 en zondag 18 september. - Het intrillen van damwanden in dagdiensten
Reserve avond zondag 18 september tot 00.00u. - Mogelijk herstellen van spoor.
Op doordeweekse dagen van maandag 19 t/m vrijdag 23 september - Intrillen damwanden in dagdiensten.

 

Station Zuidhorn
Van vrijdag 16 op zaterdag 17 september, 00.00u tot maandag 19 september, 06.00u. - Perronkeerwanden vervangen

 

Tussen Leeuwarden en Groningen
Van vrijdag 16 september, 23.00u tot maandag 19 september, 06.00u. - Spoorvernieuwing tussen Visvliet en Buitenpost waardoor en geen reizigerstreinen rijden op het gehele traject tussen Leeuwarden en Groningen.

Meer weten over het project?
We streven ernaar u zo goed mogelijk vooraf te informeren over de werkzaamheden. We proberen zo min mogelijk hinder te veroorzaken en informeren vooraf over ingrijpende activiteiten. We doen dit met deze digitale nieuwsbrief en op http://www.lemmer-delfzijl.nl
Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met K.L. (Kees) Siegers van de provincie Groningen; telefoonnummer 050-3164131.

Inloopspreekuur
Er is tweewekelijks (oneven weken) op maandagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur een inloopspreekuur in de bouwkeet op het terrein op de zuidoever. U kunt hier terecht voor al uw vragen over de uitvoering van het project.  Informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden op de website, onze digitale nieuwsbrief en een huis-aan-huis nieuwsbrief in de directe omgeving van de bouwplaats. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →