Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Indonesische sferen in Zuidhorn

19 januari 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Elke vrijdag in de Buurthuiskamer
Indonesische soos (1)

Imelda Tatuhey uit Zuidhorn heeft Indonesische roots en wil dat graag delen.

Sinds kort is zij vrijwilligster van de Buurthuiskamer in Zuidhorn en daar heeft ze afgelopen vrijdagochtend haar initiatief voor een Indonesische soos 'MARI MASOEK' (Kom binnen) gelanceerd. De buurthuiskamer was voor deze gelegenheid helemaal in Indonesische sfeer gebracht. Op de tafels prijkten batik kleden, in de vensterbanken lagen slendangs (sjerpen) met diverse attributen en aan de wanden hingen mooie prenten. Op de achtergrond speelde zachtjes krontjong muziek. Geholpen door goede vriendin Herlina trakteerde zij de aanwezigen op Pandang cake en bapao.

Ruim 25 belangstellenden waren afgekomen op dit bijzondere evenement, vaste bezoekers van de Buurthuiskamer maar ook vrienden en bekenden van Imelda.

Na een kopje koffie met de eigen gebakken Pandang cake was er een optreden van danseres Sitie Vogel die in originele kleding een bijzondere dans uitvoerde. Ook Imelda was gekleed in Kain ( wikkelrok ) en kebaya ( katoenen blouse )

Het werd een gezellig samenzijn in Indonesische sferen met diverse lekkernijen. Ook waren er Indonesische spelletjes en naslagwerken.

De opzet is om vanaf nu elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 een Indonesische soos te houden.
Bezoekers kunnen meer te weten over de cultuur, de gebruiken en de (gedeelde) geschiedenis. Of wil je een keer op vakantie naar Indonesië, leer dan Indonesisch spreken en krijg tips.

Imelda wil op den duur, workshops en lezingen, tentoonstellingen en optredens en demonstraties organiseren. Niet alleen voor volwassen maar ook voor kinderen.

Klein beetje nieuwsgierig geworden? Vanaf nu is de Indonesische soos ‘mari masoek’  iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 u. te bezoeken
 

  • Indonesische soos (4)
  • Indonesische soos (8)
  • Indonesische soos (2)
  • Indonesische soos (3)
  • Indonesische soos (5)
  • Indonesische soos (6)
  • Indonesische soos (7)
  • Indonesische soos (9)
  • Indonesische soos (10)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →
Paasvuur foto Gerard Lutterop

Verbod op paasvuren en geplande boerderijbrand bij Den Horn vanwege droogte

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Door de aanhoudende droogte in de natuur en de verwachte hogere temperaturen bestaat een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De Veiligheidsregio Groningen heeft daarom besloten vanaf vandaag, 17 april 2019, over te gaan naar fase 2 van natuurbrandrisico. Dit risico betekent dat een natuurbrand zich...
Lees verder →