Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

In ‘t Holt 1654, modern bedrijf met een lange historie

22 maart 2017    Zuidhorn-nieuws
Ton Banus en Bennie Rickal openen in mei het Grand café en logement
Ton en bennie-in-het-holt wiz

Rond 1654 stond er al een herberg op de plek van In ‘t Holt 1654, op een belangrijke route vanuit en naar de stad. Later ontstond er een pleisterplaats voor koetsiers en een plek voor hun paarden, de Doorrid. In de loop der eeuwen is het pand vaak verbouwd, is er aangebouwd en afgebroken.

Het bedrijf wordt nu door eigenaar Cruiming met de inzet van veel lokale bedrijven helemaal gemoderniseerd en zoals Doede Cruiming zegt; “je kunt het maar één keer goed doen” dus na volledig gestript te zijn is het nu aangepast aan de ( duurzaamheids ) eisen van deze tijd.

Ton Banus en Bennie Rickal uit Groningen worden de uitbaters van het bedrijf en ze hebben er zin in. Met de overname van Hotel in het Holt komen voor het stel veel dingen bij elkaar. Ze ontmoetten elkaar bij de Schouwburg in de Stad, begonnen voor zichzelf een restaurant in Helpman, zaten vervolgens acht jaar in Corps du Gard in de stad en gaan nu met In ‘t Holt 1654 Theater, dineren en logeren combineren.

Ton en Bennie laten enthousiast de kamers zien, deze waren enkele jaren geleden al gemoderniseerd maar voldoen nu helemaal aan hun eigen smaak.Boven is er een tweetal kamers bij gekomen, licht, ruim en voorzien van grote moderne badkamers.

De theaterzaal waarvoor ze graag een programmering willen maken is af van de krakende en bolle vloer ( bedankt Tonny Schuiling) en wordt in mooie gele en rode tinten geverfd. “De zaal wordt uiteraard ook ingezet voor feesten en partijen” zegt Ton, maar gezien zijn schouwburg achtergrond ziet hij er ook al veel artiesten optreden.

Bennie vervolgt beneden de rondleiding en alhoewel de ruimte nog helemaal leeg is wijst ze al pratend de plaats aan van de enorm grote bar en de aanschuifbank met tafeltjes.

Er komen statafels en zitjes waar je op je gemak een drankje kunt drinken, de krant kunt lezen of je mail checken. Ook aan een stamtafel en mooie haard is gedacht.

“We willen elke dag open zijn vanaf een uur of tien voor een kopje koffie, lunch of diner.Het moet vooral een bedrijf zijn waar je op elk moment even binnen kunt komen en waar altijd reuring is.”

De eerste week van april is de oplevering maar daarna moet er best nog veel gebeuren. Het zal mei worden voordat alles een beetje op orde is. Ondertussen verhuizen ze ook zelf naar Zuidhorn, ze hebben al een woning gekocht in het dorp.

Vanuit Groningen komen twee personeelsleden mee maar naar versterking van het team wordt nog gezocht.Tel.: 0594-442159

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →