Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ierse Swing Folkband Unicorn in ‘t Waarhuis

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Unicorn

De landelijk bekende Ierse Swingfolkband Unicorn komt op zondag 12 mei, Moederdag, naar 't Waarhuis om er een Iers concert te geven.

Het gaat hierbij om Keltische folk en swing met uitstapjes naar Klezmer en Bluegrass. Licht in het hoofd, voeten van de vloer en een dorstige keel. Een optreden door deze formatie laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van deze folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje, waarbij uit volle borst wordt meegezongen.

Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak, waarmee de band zich presenteert. Achter die vrolijke facade gaan rasmuzikanten schuil, die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van dit Ierse folkspekatakel zijn accordeonist Martin Tijburg en gitarist John Kuiper. Dit duo vormt inmiddels bijna 25 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen fladderen de leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach en de violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer. Stuk voor stuk gaat het om professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De vier dames kleuren de  Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in. Ze stappen net zo makkelijk over op verwante genres  als Bluegrass of Jiddische fiddlermuziek.

De band is inmiddels een veel gevraagde act tijdens zomerfestivals in Noorwegen, Duitsland, Polen en Frankrijk. De band treedt standaard op in vierpersoonsbezetting.

Het optreden begint om 15.00 uur. De entree bedraagt euro 15,00. Dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst. Reserveren kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: info@waarhuis.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht omd (1)

Feestelijke Overdracht Bestuur Open Monumentendag Westerkwartier

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe stichting pakt activiteiten weer op in hele Westerkwartier inclusief Middag
Lees verder →
 

Bauke: niet de bedoeling dat ik zou meezitten

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dat Bauke Mollema meezat in de lange ontsnapping, was niet helemaal gepland. Dat vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo na afloop aan Eurosport. Lange tijd wist hij bij de uiteindelijke ritwinnaar Zakarin te blijven, maar aan de finish moest hij genoegen nemen met plaats vijf.
Lees verder →
Sc loppersum thuis nw

Spannende laatste competitieronde voor SC Loppersum en Zuidhorn

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Moedig het eerste elftal aan bij de strijd om het kampioenschap.
Lees verder →
Peebos (1)

Officiële opening van het project “Zorg dat Peebos Werkt, Met Mekaar!”

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op Peebos wordt gezorgd, gewerkt, geleerd en genoten, in en van de prachtige natuur maar ook vooral van de ontmoeting met andere mensen
Lees verder →
Jm festival

JMZ Festival voor jonge mantelzorgers uit de provincie Groningen

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Sociaal Werk De Schans is er voor jonge mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier.
Lees verder →