Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hummel ZUIDHORuN 2014 (foto’s)

20 september 2014    Zuidhorn-nieuws - fotos
Met foto's van Janette Tillema, Marjan Naaier en Carolien van der Schaaf
Zuidhorun (58)

Warm en zwaar was deze tiende editie met vooraf een kinderloop. Veel kinderen gaven zich totaal in de wedstrijd waarvan sommige ter aarde stortten bij de finish.

De jaarlijkse Hummel ZUIDHORuN bestaat uit een wedstrijdloop over 15 km en een recreatieve loop over 5, 10 of 15 km. De start van de route was op de Brilweg en ging over de Gast, langs het van starkenborghkanaal en Briltil. De kinderloop was Heen en weer op de Brilweg en stond onder leiding van Burgemeester Swart die het startpistool mocht hanteren.
 

CMV Wilhelmina heeft een zeer geslaagde muzikale bijdrage geleverd tijdens de ZuidhoRun.

Ben Stellingwerf (Onderdendam) heeft gewonnen.
Hij liep de 15.000 meter in 50 minuten en 11 seconden. Hij werd gevolgd door Tom Nuijen (Groningen, 52.58) en Didier Senay (Veendam, 53.13).
De Groningse Lotte de Hosson was in 1 uur, 1 minuut en 6 seconden de snelste vrouw voor Anna Siebenga (Gasselte, 1.10.17) en Adri Wierenga (Ulrum, 1.10.33).

» Bekijk meer foto's

» Bekijk ook de foto's gemaakt door Janette Tillema, zij stond op De Gast.

» Bekijk ook de foto's gemaakt door Marjan Naaier

» Bekijk ook de foto's gemaakt door Carolien van der Schaaf, zij stond bij Briltil

» Bekijk ook de foto's gemaakt door Ester Scheerhoorn van de Kidsrun

Bericht van de organisatie:

10e HUMMEL ZUIDHORuN: Geslaagde feestelijke loop
De 10e Hummel ZUIDHORuN  van zaterdag 20 september door Zuidhorn was een groot succes. Rond  400 lopers  en  meer dan 60 kinderen hebben deelgenomen aan de loop.  Bij het Cultureel Centrum was het een feestelijk gebeuren met muziek en springkussen voor de kinderen.

Om drie uur werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de Kidsrun.  Burgemeester Swart verrichtte het startschot. Ruim 60 kinderen in verschillende leeftijdscategorieën deden mee. Fanatiek werd er gestreden om de prijzen per leeftijdscategorie. Bij het Cultureel Centrum was veel publiek aanwezig om de kinderen aan te moedigen. De winnende kinderen kregen een beker uitgereikt door de burgemeester, alle kinderen namen een mooie medaille mee naar huis.

Om vier uur gaf de burgemeester het startschot voor zo’n 400 lopers wedstrijd en recreatieve lopers. Het mooie zomerse weer maakte de loop tot een zware loop. Voor de toeschouwers was het heerlijk om in het zonnetje de deelnemers aan te moedigen. De lopers hadden echter last van de benauwde warmte en kwamen allen uitgeput over de eindstreep.

In de wedstrijdloop van 15 kilometer, die onderdeel vormt van het Runnersworld Loopcircuit Noord Nederland,  haalde de snelste man toch een zeer snelle tijd 50.11 uur. Ben Stellingwerf bleef met deze tijd ver voor op zijn concurrenten. Tweede werd Tom Nuijen met 52.57 uur en derde Didier Senay met 53.11 uur. Bij de vrouwen  kwam  Lotte Hosson  als snelste over de finish in 1.01.03 uur. Tweede en derde werden Anna Siebenga met 1.10.17 uur en Adri Wierenga met 1.10.25 uur. Alle uitslagen zijn te vinden via http://www.hummelzuidhorun.nl

Naast de wedstrijdloop kon meegedaan worden aan een recreatieve loop over 5, 10 of 15 kilometer. Zo’n 400 deelnemers hebben zaterdag de mooie route door Zuidhorn gelopen. Tussen de lopers waren vele ervaren lopers, maar ook beginnende lopers die hun eerste wedstrijd liepen deden enthousiast mee. De lopers van de Clinic van de Loopgroep Zuidhorn werden door hun trainers begeleid en bereikten allen de eindstreep. De snelste loper over 5 kilometer uit de gemeente Zuidhorn was Karel van Wiltenburg uit Noordhorn. Hij ontvangt een diner bon voor twee personen van Best Western Hotel Aduard.

Voor het eerst was er de mogelijkheid voor een kind-ouderloop. Acht kinderen liepen een ronde van 5 kilometer samen met een van hun ouders. Een knappe prestatie!

 Alle deelnemers en de zeventig vrijwilligers gingen met een kleurige handdoek en lekkere krentewegge van bakker Leistra naar huis. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers verliep alles zonder problemen en was het wedstrijdcircuit snel weer opgeruimd.

 • Zuidhorun (1)
 • Zuidhorun (20)
 • Zuidhorun (42)
 • Zuidhorun (45)
 • Zuidhorun (204)
 • Zuidhorun (259)
 • Zuidhorun (265)
 • Zuidhorun (300)
 • Juliana zuidhorn
 • Juliana zuidhorn1
 • Juliana zuidhorn2
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Room-one

Room-one laat Den Horn dansen

06 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Eem gezellig!!
Lees verder →
Rsz cotton-tote-bag-mockup-template-for-branding-2021-09-02-02-12-09-utc

De beste shoppingtassen

06 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Hans haze vz

Hans Haze wordt wethouder namens VZ Westerkwartier

06 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Hij volgt Geertje Dijkstra-Jacobi op die stopt als wethouder en niet terugkeert in het nieuwe college
Lees verder →
Goofy

Loslopende hond zorgt voor opschudding

05 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Winkelend publiek werd dinsdag “opgeschrikt” door Goofy
Lees verder →
Oekrainers in gomarus (2)

Begrip doet een hoop

05 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Winkeliers en omwonenden krijgen rondleiding in opvanglocatie Gomarus
Lees verder →
Ldh 1

Vrijwilligers gezocht voor theaterspektakel Leve de Harmonie

05 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Van 14 t/m 24 september speelt Leve de Harmonie in de voormalige jachthaven in Briltil
Lees verder →