Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Internet glasvezel

Ben je tevreden met de prijs van je internetabonnement, of valt deze toch iets te hoog uit? Misschien is er een betere deal voor je. Dit artikel helpt je om sneller en betaalbaarder internet te vinden. Dit is belangrijk voor iedereen die een goede internetverbinding wil voor een goede deal, of je nu thuiswerkt of gewoon wilt streamen zonder onderbrekingen. Hieronder leggen we in stappen uit hoe je kunt achterhalen of er een goedkopere deal voor je tussen zit!

Stap 1: doe de vergelijking 
Start met het checken van je huidige internetabonnement. Dit kun je doen door een vergelijkingssite te gebruiken zoals Internetvergelijk.nl om het vergelijken eenvoudig te maken. Vul je postcode in en er verschijnt een lijst met providers die op jouw adres beschikbaar zijn. Bekijk welk abonnement het beste bij je past, inclusief de kosten per jaar. Door verschillende providers met elkaar te vergelijken, kun je snel de goedkoopste internetprovider bij jou thuis nemen.

Stap 2: snelheid is belangrijk 
Een lage prijs wil natuurlijk iedereen, maar een snelle verbinding is ook belangrijk. Met steeds meer apparaten in huis die internet gebruiken, wil je natuurlijk geen trage verbinding. Een snelle internetverbinding is vooral belangrijk voor gezinnen of voor mensen die veel online zijn voor werk. Vraag jezelf dus af hoeveel Mbps jij nodig hebt: hoe meer Mbps, hoe sneller de internetverbinding zal zijn.

Stap 3: overweeg glasvezel 
Als je graag een snelle internetverbinding wil, kun je overwegen om te kiezen voor glasvezel. Het is belangrijk dat je eerst checkt of glasvezel op jouw adres beschikbaar is, want dit is niet vanzelfsprekend. Dit type internet is niet alleen snel, maar ook zeer betrouwbaar. Pluspunt: de upload- en downloadsnelheid zijn bij glasvezel gelijk. Glasvezel is daarom een goede keuze als je op zoek bent naar een stabiele en snelle internetverbinding, bijvoorbeeld voor videobellen of online gaming. Wist je dat er al glasvezel van KPN ligt in Zuidhorn?

Stap 4: let op welkomstkortingen 
Zie je een internetabonnement met een aantrekkelijk maandbedrag? Dat kan komen door tijdelijke welkomstkortingen. Je krijgt een welkomstkorting als je nieuw bent bij de provider. Het kan dus best voordelig zijn om hiervan gebruik te maken. Let wel, deze kortingen kunnen aantrekkelijk overkomen, maar ze zijn meestal tijdelijk. Na de kortingsperiode kunnen de kosten van je abonnement enorm gaan stijgen. Bekijk daarom altijd wat je gaat betalen voor je internet na de kortingsperiode.

Stap 5: profiteer van extra's 
Sommige providers bieden meer dan alleen internet, bijvoorbeeld gratis wifi-versterkers. Deze kunnen je wifi in huis sterk verbeteren, zodat je zelfs op zolder nog een goede wifiverbinding hebt. Bekijk daarom welke extra's je interessant vindt, en neem deze mee in je keuze.

Ben je van plan om over te stappen naar een betere internetdeal? Zorg ervoor dat je dan alle prijzen vergelijkt, en let op de snelheid die je nodig hebt. Met de bovenstaande stappen kun je hopelijk flink besparen op je maandelijkse internetkosten!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →