Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe groot is het aanbod aan werk in Groningen?

27 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws
Vacatures Groningen | Gratis vacature plaatsen
Vrouw-laptop

De werkloosheid in Nederland is historisch laag. Niet alleen geldt dit voor het Randstedelijk gebied rond Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Ook het aantal vacatures in Groningen is groot, terwijl het aantal werkzoekenden bijzonder laag is. Dit maakt het voor werkgevers lastig om de vacante posities gevuld te krijgen. Wat kunnen werkgevers doen om nieuw personeel te vinden? Ondernemers willen voorkomen dat een tekort aan personeel de groei van hun organisatie belemmert. Iets waarop het risico momenteel groot is. 

Tip: als werkgever kun je gratis een vacature plaatsen op verschillende websites met overzichten van vacante posities bij diverse organisaties. Het kan helpen in de zoektocht naar nieuw personeel. 

Bestaand personeel omscholen bij procesautomatisering
De automatisering van processen kan ertoe leiden dat bestaand personeel overbodig wordt op bepaalde functies. Verstandig is het om dit personeel niet te ontslaan, maar zich te laten omscholen voor een andere positie in de organisatie. Er zijn verschillende partijen die cursussen en opleidingen van enkele maanden tot bijvoorbeeld een jaar aanbieden, waarin werknemers worden klaargestoomd voor hun nieuwe functie. Ook voor werknemers is het prettig om de organisatie waar zij mogelijk al jaren werken niet te hoeven verlaten. Daarbij is het voor hen slim om hun kennis te verbreden. Zeker nu de automatisering van processen in steeds meer organisaties wordt doorgezet. 

Studenten in een vroeg stadium benaderen 
Niet alleen is het interessant om processen te automatiseren, om daarmee personeel beschikbaar te krijgen voor andere functies. Ook loont het om studenten in een vroeg stadium te benaderen voor een functie binnen de organisatie. Laat studenten in eerste instantie meelopen of bijvoorbeeld een afstudeeronderzoek doen bij de organisatie. Na hun studie kunnen zij vervolgens direct aan de slag. Zowel op het ROC, als op de hogeschool en universiteit worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar bedrijven zich kunnen presenteren aan studenten. Maak gebruik van deze kans! 

Voor werkzoekenden is de keuze ruim 
Waar het voor werkgevers lastig is om nieuw personeel te vinden, hebben werkzoekenden alle gelegenheid om een nieuwe baan te vinden. Zeker in de zorg en bijvoorbeeld techniek is de vraag groot. Het biedt werkzoekenden de mogelijkheid om een organisatie en functie te zoeken, die echt bij ze past. Zeker in de techniek worden de arbeidsvoorwaarden steeds gunstiger. Het gaat vaak lang niet alleen nog om een auto van de zaak. Zo bieden verschillende partijen inmiddels ook een tekenbonus aan

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Stomphorst van der laan sterk wk

Anneke Laan en Harry Stomphorst samen lijsttrekker Sterk Westerkwartier

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Leekster en Marumse-raadsleden Anneke Laan en Harry Stomphorst zijn als duo lijsttrekker: ‘We vullen elkaar op onderdelen goed aan’
Lees verder →
Hielke westra wh

Omgevingsvisie Westerkwartier naar gemeenteraad

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
30 reacties van organisaties en inwoners leidden niet tot ingrijpende aanpassingen
Lees verder →
Cmv wilhelmina zuidhorn

Nieuwe instrumenten voor CMV Wilhelmina Zuidhorn dankzij donateurs

23 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Ledenaantal groeit en daarom was deze aanschaf nodig
Lees verder →
Parkeerterrein gemeentehuis google streetvieuw

Gemeente Westerkwartier plaatst zonnecarport op Stationspark Zuidhorn - opbrengst voor minima

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De inschrijving voor dit project start binnenkort. Humanitas, Stichting Schuldhulpmaatje en Sociaal Werk De Schans helpen mee door inwoners waarmee ze in contact staan op deze unieke kans te wijzen.
Lees verder →
Start leer werk traject

Gemeente Westerkwartier start met leer- /werkomgeving

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De gemeente Westerkwartier wil een maatschappelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uitkeringsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en eigen buitendienstmedewerkers.
Lees verder →
Politie-

Mogelijk oplichting Zuidhorn/Aduard

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Komt men aan de deur met smoesjes over en/of offertes voor 'onderhoud'? Bel dan de politie
Lees verder →