Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hilarische en soms absurde scenes bij Rederijkers

11 februari 2019    Zuidhorn-nieuws
Geslaagd toneelweekend rederijkerskamer Eendracht en Jeugdtheater Zuidhorn
Eendracht-2019

Bijna 300  bezoekers hebben het afgelopen weekend tijdens 3 voorstellingen in de bovenzaal van In ‘t Holt 1654 (Zuidhorn) kunnen genieten van toneelstukken van schrijfster Judith Herzberg.

Rederijkerskamer Eendracht speelde Zeeziek in het Zwembad onder regie van en bewerkt door Herry Cornelius. De toeschouwers waren getuige van hilarische en soms absurde scenes in het afslankcentrum, ondersteund door muziek en beeld. Per dag werden de deelnemers in de groep meer met zich zelf en hun lichaam geconfronteerd én met elkaar. Karakters werden steeds duidelijker, soms venijniger of zochten juist toenadering. Actueel, herkenbaar, confronterend. Of het doel werd bereikt….?

Voorafgaand speelde Jeugdtheaterschool Zuidhorn, Voor niets gaat de zon op. Regie en bewerking Maaike van den Hoek. De toeschouwers keken geboeid naar het enthousiaste en onbevangen spel van de jeugd. Op het mooi vormgegeven toneel, slechts vuilnisbakken die op- en afgedragen werden, werd zichtbaar hoe druk ze het hadden met het produceren van Niks. Zelfs in het restaurant werd niks geserveerd, behalve gebakken lucht.

Een geslaagde combinatie van jeugdtheater en toneel door volwassen spelers.

Eigen foto's

  • Theaterschool-2019
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →
Paasvuur foto Gerard Lutterop

Verbod op paasvuren en geplande boerderijbrand bij Den Horn vanwege droogte

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Door de aanhoudende droogte in de natuur en de verwachte hogere temperaturen bestaat een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De Veiligheidsregio Groningen heeft daarom besloten vanaf vandaag, 17 april 2019, over te gaan naar fase 2 van natuurbrandrisico. Dit risico betekent dat een natuurbrand zich...
Lees verder →