Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

“Het is de persoon achter de camera die uiteindelijk op het knopje drukt”

13 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus: Een groep enthousiaste amateur fotografen
Blauwe uur homme zwiep

Veelal komen 1 keer per maand, meestal op de dinsdagavond, de 14 leden van de groep bij elkaar. Aan de hand van een vooraf gegeven opdracht of thema leveren ze 1 foto aan die ze dan met elkaar bespreken, afkraken of nee beter is, van positieve feedback voorzien.

Alfred de Bruin, een van de leden vertelt.
“We zijn geen top-experts maar wel een beetje doorgeslagen soms. Zo hadden we laatst een opdracht die betrekking had op het blauwe- en of gouden uur. Is er dus 1 lid om 04.00 uur opgestaan en naar de waddenkust gereden. Heeft het getijden boek bekeken, is door de slik gebanjerd en heeft een hele mooie foto gemaakt. Je moet er wat voor hebben maar dan krijg je ook wat”.

“Ook in Corona tijd komen we middels de Video Meets digitaal bij elkaar. Het is anders maar de technieken geven ons de mogelijkheden om ook in deze vervelende tijd de gemaakte foto's aan elkaar te laten zien om de positieve feedback te ontvangen”.

Is fotograferen moeilijk?
“Nee toch? Een beetje mobiele telefoon heeft nu toch al gauw 4 camera's aan boord. Dat kan niet meer missen. Maar om dan toch weer net dat ene moment vast te leggen met een sluitertijd van wellicht 20 seconden en een diafragma van f 4 is toch andere koek”.
 

Heb je state of the art  professionele camera's en objectieven nodig?
“Nee hoor. Ook met een instap spiegelreflex of systeemcamera of een compact camera kun je heel goed een begin maken. Het is de persoon achter de camera die uiteindelijk op het knopje drukt om de compositie vast te leggen en de camera helpt jou hierbij. De essentie van fotograferen is dan ook terug te voeren naar het schrijven met licht.

16 juni is de laatste keer dit seizoen. De agenda voor seizoen 2020-2021 start in op het vertrouwde 'stekkie' in het Cultureel Centrum Zuidhorn. Heb je interesse of wil je eens langskomen, kijk dan voor meer informatie op onze website https://fotogroepinfocus.nl

Foto's: Blauwe uur van Homme Zwiep en werk van de groep op een expositie bij Rudie Wiersma Fotografie begin dit jaar

  • Expositie in focus
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →