Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Grote schade bij woningbrand Kommerzijl

1 oktober 2012    Zuidhorn-nieuws
Zondagmiddag is grote schade ontstaan door een brand in het woongedeelte van een boerderij aan de Ooster Waarddijk tussen Kommerzijl en Munnekezijl.

De bewoners hadden de openhaard aan gestoken en om een betere trek te verkrijgen de deurtjes van de haard iets opengezet. Op een gegeven moment viel er vuur uit de haard, op de vloer, waarna het polyester tapijt gelijk vlam vatte. De brandweer werd gealarmeerd. De bewoner haalde snel een emmer water, maar bij terugkomst was de hele kamer reeds gevuld met zwarte rook.

Zonder nog iets te kunnen zien heeft hij het water in de richting gegooid van waar het vuur moest zijn, en maakte zich daarop uit de voeten. Niet veel later arriveerde de blusgroep van Grijpskerk. Deze constateerden dat de emmer water toch zijn doel had bereikt en het vuur reeds uit was. Nadat de woning was geventileerd bleek de schade enorm te zijn. De hele woning is met zwart roet bedekt. Voor de bewoner, welke rook had geïnhaleerd, kwam een ambulance ter plaatse. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de bewoners geadviseerd om niet de nacht thuis door te brengen. (http://www.rtvnof.nl)

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →