Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Groninger “School of Rock’ bewaker van de livebandcultuur

6 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Op zondagmiddag 12 maart staat de Wisselband weer op de planken in café de Halte in Niekerk.
Wisselband niekerk large

Vroeger, toen alles nog anders was, was popmuziek niet alleen belangrijk om te luisteren, maar ook om te maken. Zonder you-tube tutorials en allerlei kanalen om jezelf te etaleren, hadden muzikanten elkaar nodig. In Zuidhorn, een klein dorpje in Groningen, bestaat al meer dan 15 jaar de Wisselband. De Wisselband is een unieke samenkomst van muzikanten, van kinderen vanaf 9 jaar tot bejaarden. De band bestaat uit zo’n 20 leden van de ‘School of Rock’. Hier is het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Op het repertoire staan allerlei grote namen uit het verre verleden. De bandcultuur is weliswaar aan het verdwijnen, maar de kinderen van deze band spelen en leren als vanouds op een podium in de lokale kroeg. Jarenlang was dat café in t Holt, tegenwoordig café de Halte in Niekerk.

Oprichter en motor van de band is muzikant Wim Venema. Hij begon met lesgeven in de kroeg. Achterop een bierviltje tekende hij de akkoorden. Met zijn gitaar in de auto toerde hij door de omgeving om muziekles te gaan geven, totdat hij zich vestigde in Zuidhorn en in zijn woonkamer een muziekschool begon. Met dank aan de buren! Venema vond het vreselijk als hij leerlingen kwijtraakte. Dit komt volgens hem omdat 1 op 1 muziekles voor de meeste kinderen te saai is. Daarom wilde hen de magie laten ervaren van het samen muziek maken. Om die ervaring te completeren werd er een podium gevonden om op te treden.

Op zondagmiddag 12 maart staat de Wisselband weer op de planken in café de Halte in Niekerk. Ben je muziekliefhebber? Kom het ook eens meemaken. Aanvang half 3. De entree is gratis!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →