Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gratis energieadvies voor inwoners Zuidhorn

15 december 2010    Zuidhorn-nieuws
Inwoners van de gemeenten Leek, Grootegast, Marum en Zuidhorn krijgen volgend jaar gratis energieadvies. Het Nuon-project Step2Save werkt hiervoor samen met de gemeenten in het Westerkwartier, woningcorporatie Wold & Waard Woonservice enInwoners van de gemeenten Leek, Grootegast, Marum en Zuidhorn krijgen volgend jaar gratis energieadvies. Het Nuon-project Step2Save werkt hiervoor samen met de gemeenten in het Westerkwartier, woningcorporatie Wold & Waard Woonservice en de provincie Groningen (via het Energieconvenant Groningen). Naar verwachting krijgen ongeveer 9.000 huishoudens een energieadvies. Negen jongeren zonder werkervaring, die voor een jaar in dienst komen bij Nuon, brengen de adviezen uit.

Grote energiebesparing mogelijk

Naast de energieadviezen ontvangen de huishoudens ook een energiebox. Hierin zitten producten om energiebesparing te bevorderen, zoals spaarlampen, standbykillers en waterbespaarders. Een huishouden kan ruim 100 euro per jaar besparen als het gebruik maakt van de artikelen uit de box. Extra besparing is mogelijk als een huishouden ook de energieadviezen toepast. Het Groningse Step2Save-project kan een CO2-besparing behalen die gelijk staat aan 300 auto’s die een rondje om de wereld rijden.

Natuur en Milieufederatie Groningen
Het project is door Natuur en Milieufederatie Groningen positief ontvangen. Siegbert van der Velde, directeur Natuur en Milieufederatie Groningen:”Dit is een mooi initiatief van alle betrokken partijen. Zo zorgen we er samen voor dat de klimaatdoelstellingen om minder CO2 in deze regio uit te stoten, een stap dichterbij komen.”

Werkervaringsproject
Het project biedt aan negen jongeren, die tot voor kort een uitkering ontvingen, de kans om werkervaring op te doen. Voor de duur van het project neemt Nuon hen in dienst als energieadviseur. Samen met Nuon starten de vier gemeenten in januari met de werving. Het gaat om werkzoekenden met een afstand naar de arbeidsmarkt. Betreffende werkzoekenden krijgen een jaar een werkervaringsplaats bij Nuon. De jongeren werken onder begeleiding van een teamleider. Op deze manier wordt de jongeren een kans geboden en wordt tegelijkertijd een bijdrage aan het milieu geleverd.

Opleiding
Annemarie Kuks, directeur HR Nuon vult aan: “Binnen het traject volgen de negen jongeren een MBO opleiding. Na een jaar kunnen deze Step2Save adviseurs doorstromen naar een andere baan, met een jaar werkervaring bij Nuon én een diploma op zak. Vanuit Nuon is dit een manier om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Deze aanpak heeft zich sinds 2007 al in Amsterdam bewezen, waar nu op bijna 15.000 adressen een energieadvies is gegeven.”

 

15-12-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frouwina

Wisselwinkel dit weekend open in Zuidhorn

28 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
Pand in Overtuinen passage Ingericht door Tosja en Gerard Schaeffer, Frouwina bloem en Moes en Moes
Lees verder →
Grote dorus

Festivals Westerkwartier op pad met Draaiorgel Dorus

27 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
Komend weekend naar publiek toe
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Wethouder Westerkwartier naar Stadskanaal

27 mei 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Bert Nederveen wordt verkenner in Stadskanaal na opstappen SP
Lees verder →
Wilhelminapark (3)

Gemeente pakt Wilhelminapark aan

26 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
Groenonderhoud en reparatie
Lees verder →
Middag-humsterland fakkert

Naar een rijk platteland: Groningse uitwerking van Deltaplan Biodiversiteit

26 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
Landbouw- en natuurorganisaties en kennisinstellingen bundelen krachten in manifest biodiversiteit
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus, hulp in de buurt en afval tijdens Pinksteren

26 mei 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 mei 2020
Lees verder →