Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gomarus College sluit mogelijk school in Zuidhorn

28 september 2018    Zuidhorn-nieuws

Het Gomarus College overweegt de locatie in Zuidhorn te sluiten omdat het aantal leerlingen al jarenlang afneemt. Leerlingen, ouders en medewerkers zijn dinsdag geïnformeerd.

Er zitten nog zo'n 150 leerlingen op het Gomarus College in Zuidhorn.

Advies medezeggenschapsraad

De voorgenomen sluiting van de gereformeerde middelbare school ligt nu voor bij de medezeggenschapsraad. Die kan nog een advies uitgeven.

De leerlingen kunnen - mocht de locatie in Zuidhorn ook echt sluiten - straks naar de locaties in Groningen, Drachten en Leeuwarden. ,,Voor het overgrote deel van de leerlingen blijft gereformeerd voortgezet onderwijs goed bereikbaar’’, zegt bestuurder Kees Heek van het Gomarus College. ,,Voor ouders waarvan de reiskosten te hoog zouden worden, gaan we via onze Vriendenstichting een oplossing zoeken.’’

Extra impuls

Het Gomarus College in Zuidhorn zag de laatste jaren het leerlingenaantal gestaag afnemen. Volgens de scholengemeenschap kiezen steeds meer ouders er voor om hun kind naar Groningen te doen. Heek: ,,Vanwege de bredere mogelijkheden daar. Door het onderwijs vanuit Zuidhorn te verplaatsen naar Groningen kan het Gomarus College haar onderwijsvernieuwingen een extra impuls geven. Daarnaast kunnen we de leerlingen uit Zuidhorn onderwijs bieden dat nog meer bij hen past: vernieuwend en keuzerijk onderwijs, met veel mogelijkheden.”

Bron: DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →