Goede start van het seizoen voor het vlaggenschip van OWK

15 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Owk 1 - avo 1 geert gremmer

De korfballers van OWK speelden afgelopen zaterdag sinds elf maanden weer de eerste officiële competitiewedstrijd. Na een goed verlopen voorbereidingsprogramma, waarin werd geoefend tegen Ritola, DOS WK, MIA, OKO en SCO, speelde OWK afgelopen zaterdag tegen AVO.

Het nieuwe seizoen stond op het punt van beginnen en het is goed om de eerste wedstrijd meteen te winnen. De spelers wisten dat de eerste wedstrijd tegen AVO meteen belangrijk was en het was zaak om vanaf minuut één scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Zo opende OWK direct in de eerste minuut met een doelpunt. In het begin van de eerste helft liep het gelijk op en stond het 4-4. AVO scoorde in het verloop van de eerste helft meer en liep uit met drie doelpunten, waardoor het 4-7 kwam te staan. OWK wist vlak voor de rust het gat in de tussenstand te verkleinen naar een verschil van twee punten. Er werd gerust met een stand van 5 tegen 7 in het voordeel van AVO.

Na de rust wist OWK dichtbij de score van AVO te komen en liep de wedstrijd gelijk op. OWK speelde beter in de tweede helft van de wedstrijd dan AVO. Met een sterke verdediging en een goed aanvalsspel wist OWK op voorsprong te komen.

Met nog dertien minuten te spelen was de stand 13-11 in het voordeel van OWK. Er werden goede aanvallen gespeeld, alleen vielen er geen doelpunten. Zowel OWK als AVO wisten de korf niet te vinden. Uiteindelijk werd er nog één keer gescoord door Gert Schuitema en dit zorgde ervoor dat OWK met 14-11 won van AVO.

Zaterdag 18 september speelt OWK 2 om 14.00 uur uit tegen NKC’51 2 en speelt ook OWK 1 om 15.30 uur uit tegen NKC’51 1.