Goed weekend voor Zunobri junioren

15 mei 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
Afgelopen zaterdag scoorden de jonge teams van korfbalvereniging Zuidhorn, Noordhorn en Briltil goed in de competitie.
Zunobri jeugd

Zaterdagochtend om half 9 mocht de E1, gesponsord door autowascentrum Noordhorn, afreizen naar Norg voor een wedstrijd tegen DES. Het duurde even voordat de aanval van Zunobri goed op gang kwam maar al gauw was daar de 0-1 gescoord. Verdedigend ging het super goed en DES kon dan ook maar moeilijk tot scoren komen. Door een mooie doorloopbal werd het 0-2 en waren de eerste tien minuten alweer voorbij. Met een mooi afstandsschot te scoren kwam het op 0-3. De vier speelden heel goed samen en voerden erg goed uit waar zo hard op getraind wordt de laatste tijd; altijd kijken of je kunt schieten! Er werden dan ook enorm veel mooie schoten gelost door de E1 en al gauw was het dan ook weer raaken stond Zunobri voor met 0-4. Na nog een afstandsschot en het benutten van een mooie kans was het voor de rust al met 0-6. Na een lekker bekertje ranja in de zon konden we begonnen aan de tweede helft. Het goede spel van de eerste helft ging meteen verder. Het gooien en vangen ging super en de schoten op de korf waren ook heel dichtbij een doelpunt. DES wist toch een gaatje te vinden in de verdediging waardoor het 1-5 stond. Doordat we al best vet voorstonden was het moeilijk om goed te blijven schieten. Toch wist Annet Blaauw een heel mooi afstandsschot erin te schieten waardoor de voorsprong nog een beetje groter werd, 1-6. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Thom Rozema nog twee mooi schoten in de mand te gooien waardoor de wedstrijd in Norg gewonnen werd met 1-8! Een super mooie prestatie van onze E1.

Het D1 team moest afreizen naar Oude Pekela om het team WSS het hoofd te bieden. Na een zeer spannende wedstrijd nam Zunobri de winst mee naar huis met een score van 7-8. Ook de C’s scoorden goed op het thuisvak, vorige week behaalden ze al winst met een score van 3-8 tegen Korwi in Winschoten, afgelopen zaterdag werd die winst nogmaals verzilverd met 8-4. Het A-1 team behaalde punten door wederom gelijk te  spelen tegen het NKC in Marum.

Volgende week zaterdag speelt het eerste Zunobri  team weer een thuiswedstrijd tegen Vefo (Veeningen), te starten om 15.30 bij het veld aan het Van Starkenborghkanaal (tegenover het pontje).

(foto: E1 in actie, Manon Brander)