Goed begin zaalseizoen Zunobri

9 november 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
oude team van hoofdtrainer Andre Woltinge in Winschoten tegenstander

Het zaalseizoen begon afgelopen zaterdag voor Zunobri met een uitwedstrijd in Winschoten. Het oude team van hoofdtrainer Andre Woltinge was daar de tegenstander.

In de eerste helft werd gelijk duidelijk dat beide teams er volledig voor gingen en aanvallend zich niet makkelijk lieten afstoppen. Hierdoor werden er veel strafworpen door de goed leidende scheidsrechter gegeven.  Na 15 minuten stonden er 5 doelpunten op het bord die allemaal vanaf de stip gescoord werden. Voor de Zuidhorners was het gelukkig wel in hun voordeel: 1-4. Aanvallend lieten zij dan ook erg goed spel zien, verdedigend echter minder. Hierdoor kon Korwi in de eerste helft nog blijven aanhaken en ondanks vele mooie doelpunten stond het bij rust 6-11.

Ondanks die stand hamerde coach Woltinge er op dat het team de tweede helft aan moest scherpen verdedigend en dat de wedstrijd verre van gespeeld was. Het team liet gelijk na rust zien dat het wel wilde door gaan met spelen en dit resulteerde dan ook in het doelpunt wat het verschil 6 punten maakte, vlak na rust. Bij Korwi vonden ze het toen genoeg en het publiek begon achter het team te staan, hetgeen de Winschoters nieuwe vleugels gaf.
Puntje voor puntje werd de achterstand ingelopen en ondanks dat Zunobri niet compleet stopte met scoren, onder andere door een geweldige doorloopbal van Hans Luining, stond het met nog 5 minuten te spelen plots 14-14. Hierna stokte de storm van Korwi echter en rechtte Zunobri de rug, waardoor het team alsnog het karwei afmaakte en twee zeer zwaar bevochten punten mee naar huis nam na een wedstrijd met maar liefst 11 strafworpen.