Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

GL:Station Visvliet gemakkelijk te heropenen

22 februari 2010    Zuidhorn-nieuws
»naar de politiek paginaGroenLinks-voorman Klaas-Wybo van der Hoek: Station Visvliet gemakkelijk te heropenen.Fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidhorn, Klaas-Wybo van der Hoek, stelt voor het station te Visvliet snel te heropenen. Hij bracht

»naar de politiek pagina

GroenLinks-voorman Klaas-Wybo van der Hoek: Station Visvliet gemakkelijk te heropenen.

Fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidhorn, Klaas-Wybo van der Hoek, stelt voor het station te Visvliet snel te heropenen. Hij bracht dit naar voren op een forumavond in Visvliet.

Van der Hoek: “Vele jaren geleden heb ik een discussieavond in Visvliet georganiseerd over de sluiting van het station te Visvliet. Ik vond die sluiting onzinnig. Daarbij was mijn gesprekspartner de Groninger gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer en die heette toen Bertus Fennema.

Het argument van de NS destijds was dat Visvliet dicht moest, omdat er een nieuw station in Leeuwarden, Camminghaburen, geopend werd. Er was onvoldoende capaciteit op het spoor Groningen-Leeuwarden om Visvliet open te houden. En men verwachtte meer passagiers voor en van Camminghaburen dan er toen waren voor Visvliet.

Inmiddels is het argument van de capaciteit natuurlijk allang niet meer geldig. De spoorlijn is namelijk gedeeltelijk verdubbeld en daarmee is de ruimte op het spoor geweldig toegenomen. Het plan is zelfs om de gehele spoorlijn te verdubbelen.

Heropening van Visvliet is heel eenvoudig en kost vrijwel niets. Zo kun je met heel weinig investeringen snel iets doen aan de bereikbaarheid en dus leefbaarheid van zo’n mooi dorp als Visvliet. Bovendien bied je een mooi alternatief aan voor het verkeer over de weg, waar vaak files staan. Zo lever je echt een bijdrage aan een beter milieu. GroenLinks heeft dit niet voor niets opgenomen in zijn verkiezingsprogramma 2010-2014.

Het argument dat er te weinig passagiers van en naar Visvliet komen lost zich op den duur op. Als er met een uursverbinding wordt gewerkt, zullen de Visvlieters de trein weer snel weten te vinden. En echte Visvlieters weten nog precies hoe plezierig zo’n treinverbinding is. Wij vinden die treinverbinding van wezenlijk belang voor de ontwikkeling en toekomst van Visvliet. Een eenvoudiger en praktischer oplossing is niet te bedenken voor zo’n mooi dorp.”


Klaas-Wybo van der Hoek pleit in de gemeenteraad al jaren voor de heropening van het station Visvliet. Van hem is bekend dat hij zijn bijdragen over Visvliet of het openbaar vervoer steevast beëindigt met de gevleugelde woorden: “overigens ben ik van mening dat het station Visvliet heropend moet worden.”


22-02-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →