Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

GL:Station Visvliet gemakkelijk te heropenen

22 februari 2010    Zuidhorn-nieuws
»naar de politiek paginaGroenLinks-voorman Klaas-Wybo van der Hoek: Station Visvliet gemakkelijk te heropenen.Fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidhorn, Klaas-Wybo van der Hoek, stelt voor het station te Visvliet snel te heropenen. Hij bracht

»naar de politiek pagina

GroenLinks-voorman Klaas-Wybo van der Hoek: Station Visvliet gemakkelijk te heropenen.

Fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidhorn, Klaas-Wybo van der Hoek, stelt voor het station te Visvliet snel te heropenen. Hij bracht dit naar voren op een forumavond in Visvliet.

Van der Hoek: “Vele jaren geleden heb ik een discussieavond in Visvliet georganiseerd over de sluiting van het station te Visvliet. Ik vond die sluiting onzinnig. Daarbij was mijn gesprekspartner de Groninger gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer en die heette toen Bertus Fennema.

Het argument van de NS destijds was dat Visvliet dicht moest, omdat er een nieuw station in Leeuwarden, Camminghaburen, geopend werd. Er was onvoldoende capaciteit op het spoor Groningen-Leeuwarden om Visvliet open te houden. En men verwachtte meer passagiers voor en van Camminghaburen dan er toen waren voor Visvliet.

Inmiddels is het argument van de capaciteit natuurlijk allang niet meer geldig. De spoorlijn is namelijk gedeeltelijk verdubbeld en daarmee is de ruimte op het spoor geweldig toegenomen. Het plan is zelfs om de gehele spoorlijn te verdubbelen.

Heropening van Visvliet is heel eenvoudig en kost vrijwel niets. Zo kun je met heel weinig investeringen snel iets doen aan de bereikbaarheid en dus leefbaarheid van zo’n mooi dorp als Visvliet. Bovendien bied je een mooi alternatief aan voor het verkeer over de weg, waar vaak files staan. Zo lever je echt een bijdrage aan een beter milieu. GroenLinks heeft dit niet voor niets opgenomen in zijn verkiezingsprogramma 2010-2014.

Het argument dat er te weinig passagiers van en naar Visvliet komen lost zich op den duur op. Als er met een uursverbinding wordt gewerkt, zullen de Visvlieters de trein weer snel weten te vinden. En echte Visvlieters weten nog precies hoe plezierig zo’n treinverbinding is. Wij vinden die treinverbinding van wezenlijk belang voor de ontwikkeling en toekomst van Visvliet. Een eenvoudiger en praktischer oplossing is niet te bedenken voor zo’n mooi dorp.”


Klaas-Wybo van der Hoek pleit in de gemeenteraad al jaren voor de heropening van het station Visvliet. Van hem is bekend dat hij zijn bijdragen over Visvliet of het openbaar vervoer steevast beëindigt met de gevleugelde woorden: “overigens ben ik van mening dat het station Visvliet heropend moet worden.”


22-02-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Annette ebert (2)

Invulling leegstaande winkel met kunst in Zuidhorn groot succes

11 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Houten beelden, Schilderijen en workshops in wisselwinkel
Lees verder →
Voetbalkamp foto hetverschil (12)

Jeugd geniet vier dagen van voetbal en spel

10 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Start met mooi weer, afsluiting in de regen maar dat drukt de pret niet
Lees verder →
Oude riet

Natuurgebied ‘Oude Riet’ in Boerakker

10 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Geert-zijlstra-

Schierste verhoal noar ankommend joar

09 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Stuur uw eigen verhaal in.
Lees verder →
Hielke westra wh

Wethouder Hielke Westra, Duurzaamheidsbeleid? Stap voor stap, volgens jaarlijkse werkplannen

09 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaamheidsbeleid 2020-2025 gemeente Westerkwartier vastgesteld
Lees verder →
Ina ebbinge

City Marketeer Ina Ebbinge helpt besturen ondernemersverenigingen Westerkwartier

09 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Ina zal eerste aanspreekpunt zijn voor diegene die dat nodig heeft
Lees verder →