Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Glasvezel is kans die inwoners en ondernemers nu moeten grijpen

13 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Gemeente stimuleert glasvezelinitiatieven.
Elly pastoor

 De gemeente is blij dat partijen het initiatief hebben genomen om de bedrijven en inwoners van snel internet te voorzien. Inmiddels zijn Leek, Tolbert en Marum van glasvezel voorzien en wordt momenteel een netwerk aangelegd in Zuidhorn. De verdere aanleg van glasvezelnetwerken in onze gemeente gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. De gemeente kan niet overzien wanneer die kans zich weer voordoet. Daarom hopen we dat iedereen zich goed laat informeren en roept op om in ieder geval een keuze te maken voor nu, voor de toekomst en voor deze regio en zich nu aan te melden bij een van de partijen. “ Voor ons als nieuwe gemeente is dat een mooie kans”, zegt Wethouder Elly Pastoor. Als het aan mij ligt wordt overal in de gemeente snel internet aangelegd. De aanbieders zijn er nu, dus deze kans moeten we pakken.”

Waarom is glasvezel zo belangrijk voor de regio?
Op veel adressen in het buitengebied van de gemeente is de snelheid van de internetverbinding laag. Terwijl een snelle internetverbinding steeds belangrijker wordt. Snel internet zorgt ervoor dat iedereen klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Glasvezel is een hele dunne draad van glas en maakt het mogelijk data te transporteren, met hoge snelheid over grote afstanden. De capaciteit en snelheid van glasvezel is veel groter dan van kabel of ADSL. We kunnen daarmee inspelen op de ontwikkelingen en het draagt bij aan de leefbaarheid in onze gemeente.

Voor inwoners
Voor inwoners betekent dit dat thuis een goede verbinding gegarandeerd is. Steeds meer zaken kunnen tegenwoordig online geregeld worden. Denk aan thuiswerken, bankzaken regelen of de belastingaangifte. Bovendien krijgt men een extra netwerk in huis en daardoor toegang tot meerdere dienstenaanbieders. Meer aanbieders betekent ook meer keus en meer aanbiedingen.

Voor ondernemers en maatschappelijke organisaties
Voor bedrijven is een goede internetverbinding belangrijk en wordt steeds belangrijker. Bedrijven  moeten digitaal goed bereikbaar zijn en veel data kunnen downloaden en uploaden. Met een glasvezelaansluiting zijn bedrijven klaar voor de toekomst en kunnen zij zich beter ontwikkelen. Glasvezel is ook belangrijk voor zorginstellingen, het onderwijs, boeren, toeristen, restaurants, musea en verenigingen.

Achtergrondinformatie
In de Telecommunicatiewet is geregeld dat Telecommunicatiebedrijven zorgen voor nieuwe breedbandnetwerken. Er zijn nu marktpartijen die bereid zijn om een investering te doen in een glasvezelnetwerk voor de buitengebieden van de gemeente Westerkwartier.  De gemeente heeft een informerende en toezichthoudende rol en is vergunningverlener voor de aanleg van het netwerk. Meer informatie over dit onderwerp, veel gestelde vragen en informatie over aanmelden bij deelnemende partijen staat op http://www.westerkwartier.nl/glasvezel

  • Glasvezel01
  • Glasvezelhub (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ninke - lisa - julita

Ninke, Lisa & Julita treden op tijdens Knusse Kerstmarkt Zuidhorn

06 december 2019    Zuidhorn-nieuws
Meidentrio met zang, gitaar en ukelele
Lees verder →
De schifpot

Voorzetsel verdwijnt bij buurtschap

06 december 2019    Zuidhorn-nieuws
Buurtschap Schifpot bij Garnwerd krijgt naambord met juiste aanduiding
Lees verder →
Aduard na de valwind

Fietspad De Lindt Aduard krijgt zijn bomen terug

06 december 2019    Zuidhorn-nieuws
storm begin juni dit jaar beschadigde bomen zodanig dat het onveilig werd
Lees verder →
Wilhelminalaan

Cruiming levert 8 luxe huurappartementen op

06 december 2019    Zuidhorn-nieuws
midden in het centrum, op loopafstand van alle winkels en voorzieningen.
Lees verder →
Steven en tanja klein nijenhuis

Herberg Onder de Linden in Aduard lid Alliance Gastronomique

06 december 2019    Zuidhorn-nieuws
Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants
Lees verder →
Sint-piet-trekker

Sint op De Noordster

06 december 2019    Zuidhorn-nieuws
Vol verwachting klopt ons hart.
Lees verder →