Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

GL en VVD: extra raadsvergadering over zwembad

28 november 2010    Zuidhorn-nieuws
GroenLinks en VVD hebben zich de afgelopen jaren consequent ingezet voor behoud van het zwembad in Zuidhorn. Beide partijen hebben nu grote twijfels bij de inzet van het College van B&W van

GroenLinks en VVD hebben zich de afgelopen jaren consequent ingezet voor behoud van het zwembad in Zuidhorn. Beide partijen hebben nu grote twijfels bij de inzet van het College van B&W van Zuidhorn voor het open houden van zwembad De Waterborgh in de afgelopen periode.

Op 18 oktober hebben GroenLinks en VVD een raadsbreed gesteunde motie ingediend waarin het College werd opgedragen om “alles in het werk te stellen” om de bestaande afspraken hierover te handhaven. Deze afspraken houden in dat het zwembad in elk geval open blijft tot 1 januari 2013, tegen een afgesproken maximaal subsidiebedrag van de gemeente.

De curator van het failliete zwembad heeft in de afgelopen week gewerkt aan een doorstartscenario dat voldeed aan deze afspraak. Dit scenario is echter afgewezen door het College. Als gevolg hiervan is het zwembad De Waterborgh nu gesloten voor het publiek en is ontslag aangevraagd voor het personeel. Daarmee is een situatie ontstaan die zeer ernstig is voor de gebruikers van het zwembad (ouders met kinderen op zwemles, de zwemclubs, ouderen en anderen die het zwembad recreatief of voor baantjes zwemmen gebruiken) en voor het personeel.

GroenLinks en VVD nemen dit hoog op en willen daarom op zeer korte termijn een debat met de raad en het college. Daarvoor hebben zij een formeel verzoek bij de burgemeester ingediend voor een extra raadsvergadering op donderdagavond 2 december a.s. Het is zeer uitzonderlijk dat er gevraagd wordt om zo’n extra raadsvergadering. Volgens de gemeentewet moet een extra raadsvergadering uitgeschreven worden, indien ten minste een vijfde deel van de raadsleden daarom vraagt. Beide fracties bezetten samen 5 van de 17 raadszetels.

Ter voorbereiding op het raadsdebat hebben GroenLinks en VVD de volgende spoedvragen aan het college gesteld:

Op welke wijze geeft u met uw handelwijze uitvoering aan de raadsbreed aangenomen motie m.b.t. de situatie zwembad De Waterborgh d.d. 18 oktober 2010, waarin u werd opgedragen om alles in het werk te stellen om de huidige afspraken met de raad m.b.t. de openstelling van zwembad De Waterborgh te handhaven?

Is het juist dat u met de curator hebt afgesproken dat hij een doorstartscenario zou ontwikkelen, gericht op het open houden van het zwembad binnen de afgesproken financiële kaders?

Waarom bent u niet ingegaan op het voorstel van de curator, dat immers voldeed aan de kaders die u had afgesproken?

Vreest u niet dat de uitgangssituatie voor een latere doorstart of overname door een gegadigde exploitant wordt bemoeilijkt door de sluiting van het zwembad?

Waarom neemt u als College zelf het zoeken naar een nieuwe exploitant en de aanbesteding van de exploitatie ter hand en laat u dat niet over aan de curator?

28-11-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kees spiering

Dichtersfestival “Dichterbij Westerkwartier” in Zuidhorn

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Georganiseerd door de Rotaryclub Groningen West
Lees verder →
Bevrijdingsloop 20152

Loopgroep naar Wageningen voor bevrijdingsvuur

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
In de nacht van 4 op 5 mei
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat (2)

Winkeliers opgelet: Inspraak detailhandelsvisie

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Eindconcept van de visie is klaar, Inloopbijeenkomst op maandagochtend 16 maart
Lees verder →
Jonge grutto in grasland-collectief groningen west

Collectief Groningen West zoekt weidevogelbeschermers

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
“Ervaring is altijd handig, maar geen vereiste"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanslag gemeentelijke belastingen, minima beleid 2020, deelauto’s en Woningbrand

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 25 februari 2020
Lees verder →
Aardbeving schade

Westerkwartier vraagt opheldering van NAM na aardbeving in Opende

24 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
beving had een kracht van 1.4 op de schaal van Richter.
Lees verder →