Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gezocht: deelnemers Werkgroep Millennium gemeente

9 juni 2009    Zuidhorn-nieuws
Op advies van de werkgroep internationale samenwerking van de gemeente Zuidhorn heeft de gemeenteraad in mei van dit jaar besloten om zich tot Millennium Gemeente te laten uitroepen. Daarmee conformeert de gemeente

Op advies van de werkgroep internationale samenwerking van de gemeente Zuidhorn heeft de gemeenteraad in mei van dit jaar besloten om zich tot Millennium Gemeente te laten uitroepen. Daarmee conformeert de gemeente zich aan de acht mondiale VN Millennium Doelen, die in 2000 tijdens de VN Millennium Top door de wereldleiders werden geformuleerd:

In 2015: zijn extreme armoede en honger uitgebannen gaan alle jongens en meisjes naar school hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten is kindersterfte sterk afgenomensterven minder vrouwen door zwangerschapis de verspreiding van ziektes als AIDS en malaria gestopt leven er meer mensen in een duurzaam leefmilieu is er meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp
De werkgroep internationale samenwerking Zuidhorn heeft een projectplan opgesteld waarin onder andere de keuze is gemaakt om in eerste instantie in te zetten op de millenniumdoelen 7 en 8: duurzaamheid en eerlijke handel. In de toekomst wordt bekeken of er voldoende draagvlak is om het project uit te breiden en mogelijk een van de andere millenniumdoelen als uitgangspunt te nemen.

Voor de uitvoering van het projectplan wordt een nieuwe werkgroep in het leven geroepen: de werkgroep Millennium Gemeente. De concrete taken van deze werkgroep zijn de organisatie van de jaarlijkse bijeenkomst voor initiatiefnemers op het gebied van internationale samenwerking, het opzetten en uitvoeren van projecten op scholen, bij organisaties of in het bedrijfsleven en het zoeken van de publiciteit. Daarnaast zal de werkgroep Millennium Gemeente met verbetervoorstellen en nieuwe ideeën moeten komen voor de nadere invulling van het millenniumgemeente-project.

De gemeente Zuidhorn is op zoek naar vrijwilligers uit de eigen gemeente die plaats willen nemen in de werkgroep Millennium Gemeente. Wij denken daarbij aan (duurzaam) ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijsveld (basis- & voortgezet onderwijs), jongeren en burgers die zich inzetten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. De Werkgroep Millennium Gemeente vergadert zes keer per jaar en kan rekenen op ambtelijke ondersteuning. Het streven is om de werkgroep in oktober 2009 tijdens de officiële start van Millennium Gemeente Zuidhorn te installeren. Voor meer informatie en aanmelding kunt u zich richten tot de verantwoordelijke beleidsmedewerker, mevrouw M. van der Veen: (0594) 50 87 68, mvdveen@zuidhorn.nl.

09-06-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →