16 september 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Nieuwe shirts en voor 2 teams trainingspakken gepresenteerd
Zunobri1-20132014

Zaterdag 14 september was een belangrijke dag voor KV Zunobri, na een goede voorbereidingsperiode van de PR/Sponsorcommissie werden vandaag de nieuwe shirts en voor 2 teams trainingspakken gepresenteerd richting het publiek.
Zunobri 1, dat dit jaar als nieuw vlaggenschip functioneert, werd in nieuwe shirts en trainingspakken gezet door Anton Veenstra van Veenstra&Stroeve BV en Bert van der Leest van schildersbedrijf van der Leest. De formatie van trainer/coach Gert-Jan van Drogen mocht ook deze dag aantreden tegen WIK’34 uit Damwoude,voor sommige spelers een bekende tegenstander.
Omdat het voor Zunobri een speciale dag was had de club ook een team van de week, dit was de E1 samen met de E2. De kinderen mochten aan de hand van een speler van het eerste mee het veld op, waarna Ilse Bloem de eerste bal uit mocht nemen.

Er werd door beide partijen lekker fanatiek gekorfbald.

Wik `34 wist na 2 minuten de openingstreffer te maken. Al snel daarna wist Manon Bos het gelijk te maken. In begin van de wedstrijd ging het behoorlijk gelijk op en werd er door beide ploegen gescoord, maar vlak voor de rust was het toch de Damwouders die de 4-5 wist te maken door middel van een afstandsschot en gingen de Zunobrianen met een achterstand de rust in.
Na de rust wilde Zunobri graag scoren, ze hadden veel kansen maar wisten er helaas weinig te benutten. Wik `34 daarentegen kon de korf wel vinden.
Zunobri keek nu tegen een achterstand van 4-8 aan. Het spel werd ruiger en er werden aan beide kanten foutjes gemaakt. Dit resulteerde in een strafworp voor Zunobri, die wist Ricardo de Graaf te benutten.
WIK`34 ging verder met hun goede spel. Ze scoorden makkelijk van afstand.

Uiteindelijk wist Esther Hamming uiteindelijk ook nog haar vierde mooie afstandschot te maken, maar de achterstand was moeilijk in te halen.
Er werden nog mooie aanvallen opgezet, maar het resulteerde helaas niet in een overwinning voor de Veenstra&Stroeve/VanderLeestformatie. In de laatste minuten wist Ricardo de Graaf nog een klein kansje te benutten en is de wedstrijd geëindigd in een verlies van 7-10.
De nieuwe junioren van Zunobri mocht voor de wedstrijd van het vlaggenschip spelen tegen ROG uit Groningen, waarin je merkte dat ROG lange heren had vergeleken met de kleinere teamspelers van Zunobri. En dat mocht ook helaas niet in een overwinning voor de Zuidhorners baten.

Zunobri B1 moest aantreden tegen WSS uit Oude Pekela waar in het begin van de wedstrijd het gelijk spannend was zelfs tot aan het einde, maar het helaas resulteerde in een nipt verlies voor de jonge B-Aspiranten. Daarvoor had Zunobri C1 een super wedstrijd gespeeld tegen de Lauwers maar ook een overwinning zat er helaas niet in voor de C1.
Naast dat alleen Zunobri E1 een overwinning had geboekt, was het desondanks een geslaagde dag voor KV Zunobri. Magriet Haaijema van de sponsorcommissie was enorm enthousiast over het behaalde resultaat voor de nieuwe shirts en trainingspakken.

Uitslagen deze dag: Zunobri 1 – WIK’34 1 7-10, Zunobri A1 – ROG A1 5-12, Zunobri B1 – WSS B1 7-8, Zunobri C1 – De Lauwers C1 3-5, Zunobri E1 – Nic./Alfa-College E1 3-1, Zunobri E2 – Spes E1 0-0 en Zunobri MW – Noordenveld/ODA 15-3