Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Genomineerden bekend voor de Leefbaarheidsprijs 2012 Zuidhorn

20 december 2012    Zuidhorn-nieuws
Stichting Dorpshuis De Soltketen uit Kommerzijl,Stichting “Grijpskerk Gezellig” uit Grijpskerk,Vereniging Vrienden van de Hamsterborg uit Den Ham

jury van de Leefbaarheidsprijs heeft drie aanmeldingen genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs 2012. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

Genomineerden
De onafhankelijke jury van de Leefbaarheidsprijs heeft uit een groot aantal inzendingen de volgende drie genomineerd (in alfabetische volgorde):

Stichting Dorpshuis De Soltketen uit Kommerzijl
Deze stichting verdient veel lof voor de manier waarop ze het dorpshuis De Soltketen gerenoveerd hebben in het afgelopen jaar. De laatste jaren was het dorpshuis in verval geraakt en de kas van de stichting liet geen ruimte om alles aan te pakken. Met de inzet van het bestuur, de vele vrijwilligers, dorpsgenoten en met de hulp van meerdere verenigingen was de start van de renovatie begin mei 2012 een feit. Op 15 december 2012 is het nieuwe dorpshuis De Soltketen feestelijk geopend. De renovatie heeft een enorm saamhorigheidsgevoel gecreëerd. Het hart van het dorp Kommerzijl leeft weer dankzij het bestuur en alle vrijwilligers.

Stichting “Grijpskerk Gezellig” uit Grijpskerk
Een stichting die afgelopen jaar vernieuwende activiteiten heeft georganiseerd om het dorp Grijpskerk voor jong én oud leefbaar en vooral gezellig te houden. De stichting heeft de intentie om ieder jaar het Summerstrikefestival en het Oud & Nieuw feest te organiseren. Daarnaast ondersteunt de stichting andere activiteiten, zoals het ‘runnen’ van jeugdcentrum Malibu en het mede-organiseren van ‘Met Glans van de Schans’ ter afsluiting van de lichtweek in Grijpskerk. Wat de activiteiten bijzonder maakt is dat ze georganiseerd worden zonder subsidie van de overheid. Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers, bijdragen van plaatselijke ondernemers en de dorpsgenoten zijn de activiteiten zeer succesvol verlopen.    

Vereniging Vrienden van de Hamsterborg uit Den Ham
Een vereniging die het boerderijkarakter van de enige boerderijborg van Groningen al sinds 1987 in stand houdt. Het bestuur en de ruim 30 vrijwilligers verdienen het om hiervoor in het zonnetje gezet te worden. In februari 1999 heeft de borg een restauratie en verbouwing ondergaan. Sindsdien beschikt de borg over drie appartementen en twee bedsteekamers die in samenwerking met het horecabedrijf van de familie Soek worden verhuurd. De vrijwilligers zetten zich ieder jaar in voor de verzorging van de dieren, het onderhoud van de boomgaard, het organiseren van doe-dagen en exposities. De activiteiten worden mede door deze vrijwilligers goed bezocht en met de inmiddels meer dan 300 vrienden zal de Hamsterborg hopelijk nog jaren kunnen en mogen bestaan.

Leefbaarheidsprijs
De gemeente reikt sinds 1998 jaarlijks de Leefbaarheidsprijs uit. De winnaar ontvangt een oorkonde, € 500 en een vermelding op de ‘Wall of Fame’ in het gemeentehuis.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →