Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeentesecretaris Westerkwartier genomineerd als overheidsmanager van het jaar

28 juli 2021    Zuidhorn-nieuws
Gemeentesecretaris Astrid Schulting staat op de shortlist van de verkiezing ‘Overheidsmanager van het jaar 2021’
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting staat op de shortlist van de verkiezing ‘Overheidsmanager van het jaar 2021’. Deze verkiezing vindt elk jaar plaats en is uitgeschreven door de Vereniging voor OverheidsManagement. Op de shortlist staan 5 overheidsmanagers. De winnaar van de verkiezing wordt op 18 november bekendgemaakt.

Astrid Schulting werkt nu ruim 3 jaar als gemeentesecretaris voor de gemeente Westerkwartier. Ze is er in die tijd in geslaagd om van de fusieorganisatie echt een team te maken. En dat is geen eenvoudige opgave.

Empathisch, scherp en met grote kennis
Burgemeester Ard van der Tuuk onderbouwde de nominatie als volgt: “Astrid Schulting is een harde werker. Ze is empathisch, ziet de dingen scherp en heeft een enorme kennis. Ze kan als geen ander schakelen in de verschillende dynamieken. Ze is betrokken bij mensen en maatschappelijke vraagstukken en is juist daarom zo op haar plek in de gemeente. We zijn er ontzettend trots op dat ze op de shortlist staat. Voor ons is ze nu al een winnaar.”

Motivatie van de jury
Het juryrapport over Astrid is prachtig. Er staat: “Astrid Schulting is een vooruitstrevende en verbindende manager. Als gemeentesecretaris van de gemeente Westerkwartier geeft zij leiding op basis van een heldere visie en met een verbindende communicatiestijl naar collega’s en extern. Onder haar leiderschap heerst er binnen de gemeente Westerkwartier een enthousiaste cultuur van leer- en resultaatgerichtheid. Met haar energie en betrokkenheid stuurt zij haar organisatie richting soepele effectiviteit. Zo kan de gemeente evenwichtig meebuigen met huidige en toekomstige veranderingen. Ze is een inspirator van vertrouwen in het verder ontwikkelen van een veerkrachtige regio - binnen én buiten haar organisatie. Voor nu en voor de toekomst.”

Overheidsmanager van het jaar
De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid maken kans op nominatie en uitverkiezing door een zware vakjury. De Award Overheidsmanager van het Jaar is dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. De jury staat onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Elly pastoor

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →
Irma van beek-ombudsvrouw

Meldpunt discriminatie Westerkwartier van start

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
 

Informatie-avond Humanitas Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
De avond is bedoeld voor mensen die meer willen weten over Humanitas of die zich als vrijwilliger willen inzetten voor andere mensen in de buurt of dorp.
Lees verder →
Woldzoom

Pluim van de PvdA voor Aebe de Jong

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Lees verder →
Oude-riet-bovenloop-voor-toukomst

Uitkijkpuntenroute Oude Riet een stap dichter bij

22 september 2021    Zuidhorn-nieuws
€ 25.000 beschikbaar gesteld door regio Groningen Assen (RGA)
Lees verder →