Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier waardeert de inzet van vrijwilligers enorm

9 december 2023    Zuidhorn-nieuws
7 december is het de Dag van de Vrijwilliger.
Vrijwilligers 2023

De gemeente wil alle vrijwilligers in onze gemeente bedanken voor hun geweldige inzet! Wethouder Bert Nederveen bezocht De Schutse in Leek en zorgde samen met een aantal vrijwilligers voor speciale kerstversiering. Op de kerstballen staan persoonlijke berichten van waardering voor vrijwilligers. Vrijwilligers zijn betekenisvol voor anderen en zorgen ondertussen voor waardevolle sociale verbindingen. Word ook vrijwilliger!

Vrijwilligers bedankt!
Vrijwilligers maken het Westerkwartier mooier. Gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk de Schans zijn heel erg blij met de inzet van alle vrijwilligers in het Westerkwartier. Jullie inzet betekent veel voor een ander. Heel erg bedankt!

Uit onderzoek blijkt dat in 2022, 32,4 % van de inwoners (18+) in gemeente Westerkwartier vrijwilligerswerk doet. Deze cijfers zijn gepubliceerd door VZinfo.nl in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Om deze vrijwilligers te bedanken en anderen nieuwsgierig te maken naar vrijwilligerswerk, startte op 6 november een waarderingscampagne in de provincie Groningen en gemeente Westerkwartier. Afgelopen dinsdag 5 december verscheen hiervoor een speciale Vrijwilligerskrant in de krant. Met mooie artikelen over het werk dat vrijwilligers doen voor de vele organisaties in het Westerkwartier. In interviews delen vrijwilligers hun persoonlijke ervaring hierover.

Wethouder Bert Nederveen: ‘Het is prachtig om te zien hoe dankbaar mensen en organisaties zijn voor de hulp van vrijwilligers. Tegelijkertijd brengt het de vrijwilliger ook veel. Het gevoel van waardering en sociale verbondenheid met mensen werkt twee kanten op.’

Wethouder Bert Nederveen ging vanochtend aan slag bij De Schutse om kerstversiering op te hangen. Op een aantal kerstballen staat een persoonlijk geschreven bericht ter waardering van de vrijwilligers. Daarnaast werden tijdens de koffie waardevolle gesprekken gevoerd. Na de koffie kreeg wethouder Bert Nederveen een rondleiding door De Schutse. Hij werd hartelijk verwelkomd door de vele mensen die daar samenkomen om te biljarten, schilderen e.d.

Aandacht voor vrijwilligers – word ook vrijwilliger
Met de waarderingscampagne voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hoopt de gemeente mensen aan het denken te hebben gezet over de het belang van vrijwilligers in onze samenleving. We hopen de drempel voor mensen te hebben verlaagd om zich aan te melden voor vrijwilligerswerk. Veel organisaties zijn nog op zoek naar extra vrijwilligers. Ben je benieuwd wat jij kan doen? Kijk dan op vip.sociaalwerkdeschans.nl/vacatures .

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →