Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier gaat paspoorten thuisbezorgen

26 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Dienstverlening dichtbij
Paspoort vakantie

Je paspoort of ID-kaart thuis of op het werk in ontvangst nemen? Vanaf 1 januari 2020 biedt de gemeente Westerkwartier deze mogelijkheid. Aanvragers kunnen hun reisdocument dan op ieder gewenst adres in Nederland kosteloos laten bezorgen. Inwoners die hun document liever zelf afhalen, kunnen dit blijven doen op de locatie waar de aanvraag is ingediend.

Dienstverlening dichtbij
Eerder dit jaar is de gemeente al gaan werken op afspraak, zodat inwoners op een passende locatie meteen door de juiste persoon worden geholpen. Het bezorgen van reisdocumenten is een volgende stap in de dienstverlening. Burgemeester Koos Wiersma is blij met deze nieuwe service van de gemeente: “Wij willen dichtbij onze inwoners staan. Dit gaat veel verder dan de dienstverlening tijdens kantooruren in een van de gemeentelocaties. Vanaf volgend jaar geldt dat ook voor het afhalen van paspoorten en ID-kaarten. Wij kunnen deze documenten doordeweeks kosteloos bezorgen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar ook op zaterdag, wanneer mensen vaak iets meer tijd hebben. Hierom wordt vanuit de samenleving ook gevraagd.”

Hoe gaat het in zijn werk?
Aanvragen van een ID-Kaart of paspoort blijft plaatsvinden op een van de vier gemeentelocaties. Als het document klaar is, ontvangt de aanvrager een mail met een link voor het maken van een afspraak voor bezorging. Dat kan vanaf de volgende dag in een tijdvak van 4 uur. Een half uur van tevoren ontvangt de aanvrager een sms met daarin het tijdstip van bezorging. De bezorging kan plaatsvinden op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur. De bezorger legitimeert zich en geeft het document aan de aanvrager af en het oude document wordt volgens de richtlijnen ongeldig gemaakt. Het gecertificeerde bedrijf Dynasure zal de bezorging namens de gemeente gaan verzorgen. Momenteel loopt er een landelijke proef voor het digitaal aanvragen van rijbewijzen, waarbij ook de bezorging van dat document wordt meegenomen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →