Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeente scherpt maatregelen aan om dienstverlening te waarborgen

19 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Met ingang van vrijdag 20 maart is de locatie Zuidhorn alleen ’s ochtends open van 8.00-12.00 uur en kunnen afspraken alleen nog telefonisch worden gemaakt.
Gemeentenieuws

Om de dienstverlening rondom burgerzaken aan inwoners te blijven waarborgen, scherpt de gemeente Westerkwartier de maatregelen rondom de dienstverlening van burgerzaken aan. Met ingang van vrijdag 20 maart is de locatie Zuidhorn alleen ’s ochtends open van 8.00-12.00 uur en kunnen afspraken alleen nog telefonisch worden gemaakt. De middag- en avondopenstelling vervallen. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april 2020. Tot die tijd zijn de locaties Grootegast, Leek en Marum gesloten voor publiek en is alleen de locatie Zuidhorn aan de Hooiweg 9 open.

Gevolgen landelijke maatregelen
De gemeente doet deze aanpassing, omdat ook de gemeentelijke organisatie te maken heeft met de gevolgen van de landelijke maatregelen. Minder medewerkers kunnen op een werklocatie aanwezig zijn, omdat zij thuis moeten zijn voor de kinderen, die nu niet naar school gaan of omdat zij vanwege verkoudheidsklachten thuis moeten blijven.

Dienstverlening burgerzaken
De afgelopen week zijn veel reisdocumenten aangevraagd, ook als de termijn niet op korte termijn verlopen is. Door de maatregelen rondom de dienstverlening aan te scherpen, kunnen inwoners voor wie de aanvraag of het verlengen van reisdocumenten beslist niet kan wachten, goed worden geholpen. De dienstverlening van burgerzaken voor de zaken die beslist niet kunnen wachten, vindt plaats op afspraak en na telefonisch overleg via 14 0594 op de locatie Zuidhorn (Hooiweg 9). Inwoners die al een afspraak bij burgerzaken hebben gemaakt op een andere locatie of een ander tijdstip, worden gebeld om de afspraak om te zetten.

Afhalen op 1 locatie
Een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs dat inwoners voor 17 maart hebben aangevraagd op een andere locatie, is alleen in Zuidhorn af te halen tussen 8.00-12.00 uur. Is de aanvraag in Grootegast, Leek of Marum gedaan, dan moet de aanvrager naar Zuidhorn om het document op te halen.

Niet zonder afspraak langskomen
Voor het overige kunnen inwoners de gemeente telefonisch benaderen en voorlopig niet langs komen op de gemeentehuizen. De gemeente vraagt inwoners met gezondheidsklachten (verkouden, hoesten, koorts) de afspraak met de gemeente uit te stellen naar een later moment.

Telefonisch bereikbaar
De gemeente vraagt inwoners die een afspraak hebben en twijfelen of deze door kan gaan, te bellen. Ook voor andere vragen blijft de gemeente telefonisch bereikbaar.

Schermen balie
Ter bescherming van de bezoekers en de medewerkers van de gemeente, heeft de gemeente doorzichtige schermen geplaatst aan de balie op de locatie Zuidhorn.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kor bethlehem

Kor Bethlehem blijft in training voor de Tour for Life

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Thuis met de fiets op de roller bank
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Raad Westerkwartier vergaderd op beeld

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Door de coronacrisis liggen veel activiteiten stil en dat geldt ook voor gemeenteraadsvergaderingen. Gemeenten passen daar een mouw aan door de vergaderingen via een beeldverbinding te laten verlopen.
Lees verder →
Fre oosterhof

Door brand gedupeerde ondernemer Grijpskerk geeft na acht jaar strijd tegen Aegon niet op

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
,,Uiteindelijk zal het recht zegevieren’’.
Lees verder →
Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →