Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeente in de clinch over herstel galerijbeplating Overtuinen

25 september 2018    Zuidhorn-nieuws
Toegezegd geld herinrichting Marktplein in gevaar
overtuinen

Het herstel van galerijbeplating van de appartementen op Overtuinen is de inzet van een geding tussen bouwbedrijf Dijkstra Draisma, Vereniging van Eigenaren en Gemeente Zuidhorn.

Over de grootte van het herstelbedrag en wie deze kosten uiteindelijk moet betalen is nog geen duidelijkheid. Op dit moment proberen de advocaten van de drie betrokken partijen tot een minnelijke schikking te komen. Tot dat moment is het niet duidelijk of en welk bedrag de gemeente eventueel moet betalen.  De verwachting is wel dat er nog dit jaar overeenstemming komt tussen de drie partijen.

De gemeente wil dat bekostigen van het bedrag wat overbleef van het Komplan.

Op 9 maart 2015 is de eindafrekening van het Komplan in de raad besproken. Binnen het krediet was er een positief saldo van ongeveer  € 120.700. Aan de raad is voorgesteld om de financiële ruimte in te zetten voor het herinrichten van het Marktplein. De kosten hiervoor werden geraamd op ca. € 114.000. » Lees daarover

De omwonenden van het marktplein rekenen erop dat de omgeving na de bouw van het net gepresenteerde plan van Notebomer eindelijk flink wordt aangepakt. » Lees daarover

Het college zegt over de inzet financiële ruimte Komplan. “ De raad heeft in 2015 het college opgedragen met voorstellen te komen het positieve saldo te bestemmen, waarbij wordt gedacht aan een inzet ten gunste van de verdere versterking van het winkel-, woon- en werkklimaat van de dorpskom (gezelliger, verduurzaming, vergroening)”. En zegt het na de afloop van het geding weer op de agenda te zetten.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →