Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeenschappelijke regelingen Novatec en ISD Noordenkwartier opgeheven

7 november 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Novatec

Per 1 januari 2019 houden de gemeenschappelijke regelingen ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) Noordenkwartier en Novatec op te bestaan. De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn gaan dan op in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Vanaf dat moment neemt de gemeente Noordenveld geen diensten meer af voor de ISD en vallen er werkplekken bij Novatec weg. Hierdoor ontstaat een nieuwe situatie.

Nieuwe manier van samenwerken
De colleges van burgemeester en wethouders van de vier gemeenten in het Westerkwartier en Noordenveld stellen aan de raad voor akkoord te gaan met deze nieuwe manier van samenwerken.
Hierdoor kunnen de beide gemeenschappelijke regelingen worden opgeheven. Via een nieuwe juridische organisatievorm zijn alle medewerkers bij een van beide gemeenten, Noordenveld of Westerkwartier, geplaatst.
Infrastructuur Novatec
Novatec is een gemeenschappelijke regeling tussen de vier genoemde gemeenten en de gemeente Noordenveld en voert namens deze gemeenten de Wsw (Wet sociale werkvoorziening) uit. Op 1 januari aanstaande is Novatec ingepast in de detailstructuur van de gemeente Westerkwartier. Effectief blijft ‘Novatec’ als organisatieonderdeel (sociaal werkbedrijf) van de gemeente Westerkwartier bestaan, waarmee de infrastructuur in stand blijft.
Medewerkers ISD
De ISD Noordenkwartier is een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld en voert namens deze gemeenten de Participatiewet uit. De gemeenten Grootegast en Zuidhorn hebben een eigen sociale dienst. Het ambtelijk personeel is met behoud van rechtspositie geplaatst in de formatie van de gemeente Westerkwartier of de gemeente Noordenveld.
Medewerkers Wsw en begeleid werken
Vanaf 1 januari aanstaande voert de gemeente Noordenveld de Wsw en de Participatiewet zelfstandig uit in het Sociaal Domein.De gemeente Noordenveld neemt een groep van 60 WSW- medewerkers zelf in dienst. Voor mensen die via Noordenveld onder Begeleid Werken vallen en gedetacheerd zijn bij een bedrijf of instelling, neemt gemeente Noordenveld de contracten en administratieve afwikkeling van Novatec over. Begeleiding (jobcoaching) van deze medewerkers koopt de gemeente in bij de gemeente Westerkwartier. Binnen de gemeente Westerkwartier worden de Wsw-medewerkers geplaatst binnen een sociaal werkbedrijf.
Dienstverleningsovereenkomst
Voor de medewerkers die wonen in Noordenveld en nu werken in de beschutte omgeving van  Novatec, sluiten de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier een Dienstverleningsovereenkomst
(DVO). Het beroep op beschutte werkplekken neemt daarbij af als gevolg van het feit dat de instroom in de Wsw per 1 januari 2015 is gestopt. Nieuwe instroom (zogenaamde ‘Nieuw Beschut’) is met de Participatiewet wel mogelijk.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Drukke Paasdag bij toeristische ondernemers Westerkwartier

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Tien jaar lang is dit onder de noemer Ei Ei gehouden maar dit jaar was het de aftrap van Parels in Het Westerkwartier.
Lees verder →
Parels westerkwartier-aftrap (1)

Aftrap Parels Westerkwartier in Tolbert

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Themaroutes die het gehele jaar gewandeld of gefietst kunnen worden
Lees verder →
Lentefestival-2019 shanty

Zonnig Lentefestival in Zuidhorn

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Muziek om mee te zingen en om op te swingen
Lees verder →
Buurkracht

Zuidhorn gaat vol voor zonnepanelen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Veel animo voor zonnepanelenactie van groep bewoners
Lees verder →
Oranjemarkt20121 (188)

Programma Oranjemarkt Zuidhorn 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 27 april houden wij weer onze traditionele Oranjemarkt in het centrum van Zuidhorn.
Lees verder →