Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gemeenschappelijke regelingen Novatec en ISD Noordenkwartier opgeheven

7 november 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Novatec

Per 1 januari 2019 houden de gemeenschappelijke regelingen ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) Noordenkwartier en Novatec op te bestaan. De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn gaan dan op in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Vanaf dat moment neemt de gemeente Noordenveld geen diensten meer af voor de ISD en vallen er werkplekken bij Novatec weg. Hierdoor ontstaat een nieuwe situatie.

Nieuwe manier van samenwerken
De colleges van burgemeester en wethouders van de vier gemeenten in het Westerkwartier en Noordenveld stellen aan de raad voor akkoord te gaan met deze nieuwe manier van samenwerken.
Hierdoor kunnen de beide gemeenschappelijke regelingen worden opgeheven. Via een nieuwe juridische organisatievorm zijn alle medewerkers bij een van beide gemeenten, Noordenveld of Westerkwartier, geplaatst.
Infrastructuur Novatec
Novatec is een gemeenschappelijke regeling tussen de vier genoemde gemeenten en de gemeente Noordenveld en voert namens deze gemeenten de Wsw (Wet sociale werkvoorziening) uit. Op 1 januari aanstaande is Novatec ingepast in de detailstructuur van de gemeente Westerkwartier. Effectief blijft ‘Novatec’ als organisatieonderdeel (sociaal werkbedrijf) van de gemeente Westerkwartier bestaan, waarmee de infrastructuur in stand blijft.
Medewerkers ISD
De ISD Noordenkwartier is een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld en voert namens deze gemeenten de Participatiewet uit. De gemeenten Grootegast en Zuidhorn hebben een eigen sociale dienst. Het ambtelijk personeel is met behoud van rechtspositie geplaatst in de formatie van de gemeente Westerkwartier of de gemeente Noordenveld.
Medewerkers Wsw en begeleid werken
Vanaf 1 januari aanstaande voert de gemeente Noordenveld de Wsw en de Participatiewet zelfstandig uit in het Sociaal Domein.De gemeente Noordenveld neemt een groep van 60 WSW- medewerkers zelf in dienst. Voor mensen die via Noordenveld onder Begeleid Werken vallen en gedetacheerd zijn bij een bedrijf of instelling, neemt gemeente Noordenveld de contracten en administratieve afwikkeling van Novatec over. Begeleiding (jobcoaching) van deze medewerkers koopt de gemeente in bij de gemeente Westerkwartier. Binnen de gemeente Westerkwartier worden de Wsw-medewerkers geplaatst binnen een sociaal werkbedrijf.
Dienstverleningsovereenkomst
Voor de medewerkers die wonen in Noordenveld en nu werken in de beschutte omgeving van  Novatec, sluiten de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier een Dienstverleningsovereenkomst
(DVO). Het beroep op beschutte werkplekken neemt daarbij af als gevolg van het feit dat de instroom in de Wsw per 1 januari 2015 is gestopt. Nieuwe instroom (zogenaamde ‘Nieuw Beschut’) is met de Participatiewet wel mogelijk.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Kredietuniewesterkwartier bestuur

Ondernemersheem nieuwe welkome plek voor ondernemers Westerkwartier

16 november 2018    Zuidhorn-nieuws
Een initiatief van de Kredietunie Westerkwartier
Lees verder →
Sterk-westerkwartier

Sterk Westerkwartier wil huuragent

17 november 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Politie aan huis door ‘Rent-a-Cop’
Lees verder →
Aduard oorlogsmonument

Staatssecretaris bezoekt school en 4 mei monument in Aduard

16 november 2018    Zuidhorn-nieuws
Spreekt met veteraan dhr. B. Klazoen en mevrouw Nicolette Arnold van het Comité 4 mei
Lees verder →
Adv wooncoaches 2018 (1)

Wooncoaches helpen u met comfortabel, duurzaam en veilig wonen

16 november 2018    Zuidhorn-nieuws
Vanaf 24 november elke zaterdag aanwezig bij Woonweter in Schuiling wonen & slapen Zuidhorn
Lees verder →
Brugtransport

Brug onderweg naar Aduard

15 november 2018    Zuidhorn-nieuws
Zaterdagochtend om 10.00 uur geplaatst
Lees verder →
Tweewielerhuis openingsbord

Opmerkelijk gezicht bij Tweewielerhuis De Vries

15 november 2018    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Sebastiaan maakt openingsbord voor buren
Lees verder →