Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Gelukkig hebben we de foto’s nog maar zuur is het wel. KanaalPoP afgelast ( voor dit jaar )

18 juli 2023    Zuidhorn-nieuws
De stekker van KanaalPOP 2023 gaat eruit........
Kanaalpop-kidsmiddag (25)

Dat is de titel van het bericht wat het bestuur van de Stichting KanaalPoP rond stuurde aan vrijwilligers, sponsoren en media. Het afgelasten is meerendeels te wijten aan een opeenstapeling van frustaties door een gebrek aan ondersteuning door de gemeente. Toezeggingen over bijvoorbeeld het egaliseren van het terrein en andere zaken werden niet nagekomen maar ook het gebrek aan communicatie speelt een rol.

Daarnaast wil en kan het tweekoppige bestuur de financiele risico's in geval van onvoorziene weersomstandigheden niet dragen. Een begrijpelijke overweging.

Het besluit kwam hard aan bij de vrijwilligers.  Dankzij een opgebouwde reserve kan het bestuur nu nog alle verplichtingen correct af handelen. 

Of het een definitief eind van het Leukste festival aan het Kanaal is laat het bestuur in het midden. 

» "Alles" over KanaalPoP vanaf 2008

 

Hieronder het bericht wat het bestuur mailde.
"Tot ons grote spijt moeten wij, het bestuur van stichting KanaalPOP en de leden van de organisatie, melden dat de KanaalPOP op 8 en 9 september 2023 niet doorgaat.
Wij hebben twee maanden voor het festival de balans opgemaakt. Heel graag hadden we samen met jullie er weer een fantastisch feestje van willen maken. Maar om meerdere redenen achten wij dit niet haalbaar: stroef
lopende contacten met de gemeente, een terrein dat niet tijdig op punten wordt aangepast, gebrek aan support vanuit de gemeente en toenemende kosten op alle vlakken. Daarnaast hebben recente ervaringen in
de festivalwereld van (deels) annuleren van het programma vanwege noodweer ons laten zien dat hierin ook voor ons openlucht festival een flink (financieel) risico is gelegen.

Ondanks de toenemende kosten hadden we echter ook dit keer een sluitende begroting en zijn we een financieel gezonde stichting. We hadden er zin in en gingen er vol voor. De doorslag voor ons besluit ligt in het gebrek aan ondersteuning van de gemeente én het missen van voldoende financiële garantstelling voor onvoorziene (weers)omstandigheden. De problemen die dit geeft en het risico die dit met zich meebrengt, kunnen en willen wij als groep vrijwilligers niet dragen. Want hoewel soms anders wordt vermoed, is KanaalPOP geen commercieel festival. Onder de vlag van de stichting KanaalPOP, een stichting zonder winstoogmerk en een tweekoppig bestuur, staan voor het festival alleen vrijwilligers aan de lat.


De timing van ons besluit is ook een bewuste keuze. Want hoewel KanaalPOP 2023 nog best ver weg lijkt, staan we nu voor het punt dat er nog een weg terug is. We zijn nu in staat om onze trouwe sponsoren terug te betalen. En ook degenen die al een kaartje in de voorverkoop hebben gekocht krijgen hun geld terug. We kunnen nu ook onze zaken richting artiesten en leverancier netjes afwikkelen en daar hechten we grote waarde aan. Zonder sponsoren, publiek, artiesten en leveranciers zouden de geslaagde eerdere editie van KanaalPOP er immers niet zijn geweest. En natuurlijk ook niet zonder al onze trouwe vrijwilligers. Dank voor jullie bijdragen! 
Op de vraag of dit het definitieve einde van KanaalPOP is, kunnen we nog geen antwoord geven. Voor nu staat alleen vast dat de editie van 2023 niet doorgaat. We richten ons eerst op een goede afwikkeling van dit besluit en kijken pas daarna weer vooruit". 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

22 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →
Inspiratiesessie ai (2)

Inspiratieavond AI boeiend voor ondernemers Westerkwartier

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De kracht van Artificiële Intelligentie
Lees verder →
Kampioensteam met kees, mathijs, marcel en victor

Tafeltennissers Talero 2 kampioen!

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgend seizoen een klasse hoger
Lees verder →
Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →