Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

geheim overleg over zwembad Zuidhorn

9 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Zuidhorn - De gemeente Zuidhorn is nog flink aan het bakkeleien met het bedrijf Optisport over de voorwaarden omtrent de exploitatie van het overdekte bad De Waterborgh. Als de bezoekerstallen tegenvallen, wil

Zuidhorn -
De gemeente Zuidhorn is nog flink aan het bakkeleien met het bedrijf Optisport over de voorwaarden omtrent de exploitatie van het overdekte bad De Waterborgh. Als de bezoekerstallen tegenvallen, wil de toekomstige exploitant zich het recht voorbehouden te snijden in de openingsuren.

Zelfs tussentijdse sluiting van het bad sluit Optisport niet uit, zo blijkt volgens VVD-aanvoerder René Westerhoff-Dijkinga uit een vertrouwelijke brief van B en W aan de gemeenteraad. In principe duurt het contract dat de gemeente Zuidhorn wil aangaan met Optisport tot en met december 2012.

Achter gesloten deuren consulteerden B en W de gemeenteraad maandagavond over deze kwestie. De fracties van VVD, GroenLinks en D66 hikten tijdens het openbare deel van de raadsvergadering aan tegen deze beslotenheid. Volgens VVD'er Westerhoff is er geen bedrijfseconomisch belang in het geding dat beslotenheid rechtvaardigt. Om principiële redenen besloten hij en fractiegenote Geertje Dijkstra-Jacobi niet deel te nemen aan de vertrouwelijke bespreking.

Volgens Westerhoff is gekozen voor vertrouwelijkheid om het falen van B en W te maskeren. "Het college heeft verzuimd om in het aanbestedingsbestek voorwaarden op te nemen over de bezoekerstallen. Wij zijn bang dat Optisport straks drastisch snijdt in de openingsuren, terwijl zij de forse gemeentelijke subsidiegelden wél opstrijkt. Daaraan willen wij ons in een achterkamertjebespreking niet conformeren."
9-03-2011 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →
Examen in de sportzaal

Sportcentrum omgetoverd tot examenhal

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Examentrainingen in judozaal, turnhal en restaurant
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Opnieuw tijdverlies Mollema

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
" ik had de benen niet"
Lees verder →