Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

G.L. Augustinus niet ten koste van Lauwerscollege

10 maart 2010    Zuidhorn-nieuws
GroenLinks: nieuwe kansen voor voortgezet en hoger onderwijs in ZuidhornGroenLinks is blij dat het Augustinus College in Zuidhorn een dependance wil starten voor de onderbouw. Dit plan kan het Voortgezet Onderwijs in

GroenLinks: nieuwe kansen voor voortgezet en hoger onderwijs in Zuidhorn

GroenLinks is blij dat het Augustinus College in Zuidhorn een dependance wil starten voor de onderbouw.

Dit plan kan het Voortgezet Onderwijs in Zuidhorn een bredere basis bezorgen. Nadat in de laatste decennia van de vorige eeuw de VO-scholen uit Zuidhorn wegtrokken, is het een positief signaal dat Zuidhorn kennelijk bij de schoolbesturen in het VO weer op de kaart staat.

Gemeenteraadslid Henk Bakker: " Scholing en opleiding zijn belangrijke bepalers voor de kansen die mensen hebben om vooruit te komen in deze wereld. Investeren in de toegankelijkheid hiervan bepleit GroenLinks al jaren. Nu doet zich een kans voor die we moeten grijpen in het belang van het onderwijs en van de gezinnen in onze gemeente. Nabijheid van onderwijsvoorzieningen vergroot de deelname eraan. De gevolgen van de komst van het Augustinus College voor de andere VO-scholen in de gemeente moet daarbij wel goed geanalyseerd worden, vooral voor het Lauwers College in Grijpskerk. Wij pleiten ervoor dat het Augustinus College en het Lauwers College in samenwerking met het College van B&W komen tot een goede afstemming van een elkaar versterkend aanbod. Als de komst van het Augustinus College ten koste zou gaan van het Lauwers College schieten we niet erg op en wordt Grijpskerk de dupe. Dat mag natuurlijk niet. Niettemin verdient dit initiatief van het Augustinus College in principe de steun van het gemeentebestuur.

Wij denken dat het in de nabije toekomst ook mogelijk moet zijn om propedeuse-opleidingen van de Hanze Hogeschool naar Zuidhorn te halen. Daarmee zouden we de positie van onze gemeente in de kenniseconomie enorm kunnen versterken. Dit biedt nieuwe kansen voor zowel de jongeren in onze gemeente als voor het Voortgezet en Hoger Onderwijs in Noord-Nederland. We kunnen zo een bijdrage leveren aan een grotere deelname van jongeren aan het Hoger Onderwijs. Europa en Nederland hebben het doel om 50% van bevolking hoger opgeleid te krijgen.”
10-03-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kor bethlehem

Kor Bethlehem blijft in training voor de Tour for Life

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Thuis met de fiets op de roller bank
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Raad Westerkwartier vergaderd op beeld

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Door de coronacrisis liggen veel activiteiten stil en dat geldt ook voor gemeenteraadsvergaderingen. Gemeenten passen daar een mouw aan door de vergaderingen via een beeldverbinding te laten verlopen.
Lees verder →
Fre oosterhof

Door brand gedupeerde ondernemer Grijpskerk geeft na acht jaar strijd tegen Aegon niet op

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
,,Uiteindelijk zal het recht zegevieren’’.
Lees verder →
Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →