Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Frouwktje Hielkema, nieuwe columnist voor WelkominZuidhorn.nl

8 oktober 2012    Zuidhorn-nieuws
Frouwktje Hielkema gaat vanaf nu af en toe een column schrijven in voor Welkom in Zuidhorn. Het zal gaan over de dingen die iedereen wel eens meemaakt dus herkenbaar. Ze heeft er zin in, maar vertelt eerst iets meer over haar zelf.
Frouwktje

Ik woon in Houwerzijl. Ik heb daar een Galerie FrouwCouture.

Eerst maar eens iets over het schrijven vertellen, Ik heb altijd al geschreven. Ik zou niet zonder kunnen. De wereld zal door blijven draaien maar ik niet. Dan zou er iets in mij stuk gaan. Er zijn momenten dat ik geen woord op papier zet, maar in gedachten blijf ik er altijd mee bezig. Op het moment dat ik mijn gedichten opschrijf, is het een soort van afschrijven van mijn emoties. Mijn beste gedichten zijn geschreven als mijn gevoelens het hevigst waren, als ik het gevoel had dat ik in een paar seconden alles  wilde opschrijven wat ik van binnen voelde. Dat zijn de momenten dat ik niet kan op houden met schrijven en de woorden maar blijven komen en komen. Dat is heel erg emotioneel. Met mijn gedichten had ik een tentoonstelling in Gorredijk.

Columns, ja dat vind ik heel leuk om te doen. Dingen die gebeuren opschrijven en iedere dag is er wel iets leuks, grappigs, verdrietig of ja maakt niet uit. Elke dag gebeurt er wel iets.  Herkenbare dingen die iedereen wel eens meemaakt. Ik schreef columns in Drachten en in Harlingen en ik kreeg veel reacties van mensen, heerlijk vind ik dat. Ik hoop dat jullie er van zullen gaan  genieten .


Verder verkoop ik zeldzame kleding dat wil zeggen, van kleding en stoffen ontwerp ik nieuwe kleding. Mijn inspiratie bronnen zijn Gaultier, Gerbaud Fong Leng, Yamamoto en Kenzo. Ik scheur en verf en zet mijn creaties in elkaar op mijn oude, vertrouwde husqvarna naaimachine uit vervlogen jaren. In het hele land lopen mensen in mijn ontwerpen rond. Onlangs is er iemand in mijn creatie getrouwd. Je kunt ook een kledingstuk laten   ‘verfrouwen’ 

Naast mijn kunstkleding verkoop ik bijzondere kleding van bovengenoemde mode-ontwerpers en sinds kort een kledinglijn van Icelandic Design. Verder organiseer ik workhops die heel leuk zijn, een groepje mensen maakt van hun eigenkleding een kunstwerk .

Verder is koken een hobby en daarom kun je met een groepje mensen op afspraak bij mij eten. Eettafel bij Frouwktje.

Eerst genoeg denk ik   haha

mobiel 0657701414
email frouw@live.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →