Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Foto’s HKZ in mappen niet “stom”

28 juli 2011    Zuidhorn-nieuws
Rolinka Wegman is al geruime tijd bezig met het maken van een tijdsbeeld van Zuidhorn. Journaliste Annemarie Hommes schreef erover in het Dagblad. Rolinka is daar niet helemaal blij mee en stuurt een

Rolinka Wegman is al geruime tijd bezig met het maken van een tijdsbeeld van Zuidhorn. Journaliste Annemarie Hommes schreef erover in het Dagblad.
Rolinka is daar niet helemaal blij mee en stuurt een mailtje om het recht te zetten:

In het Dagblad van het Noorden staat een stukje over het Tijdsbeeld Zuidhorn. Over het geheel klopt het wel maar er staat een stukje in dat erg storend is.


Update Tijdsbeeld Zuidhorn 2011 en kleine rectificatie naar de Historische Kring Zuidhorn

Tijdsbeeld Zuidhorn 2011
Er wordt in samenwerking met het bedrijf de Rode Planeet een website op gezet voor het Tijdsbeeld Zuidhorn 2011. Het is een tijdrovende klus en daarom gaat het zeker nog een aantal maanden duren voor de website openbaar wordt gemaakt. De naam van de website is al vastgelegd en heet http://www.zuidhorninbeeld.nl

Deze website gaat bestaan uit twee delen, Eén met de foto's van het Tijdsbeeld Zuidhorn 2011 en één met de historische foto's die mijn man Arnold in de loop van de jaren heeft gedigitaliseerd.
Doordat de website over enkele maanden in de lucht gaat wordt het voor de Zuidhorners ook leuk om zelf foto's in te sturen en toe te voegen.
We willen de website gaan linken met andere Zuidhorner websites zoals bv www.historischekringzuidhorn.nl en www. welkominzuidhorn.nl zodat alles heel toegankelijk gaat worden.

Kleine rectificatie naar de Historische Kring:
In het Dagblad van het Noorden stond donderdag 28 juli een stuk geschreven over het Tijdsbeeld Zuidhorn 2011 waar ik mee bezig ben. Over het algemeen klopt het stuk maar er staat ook in hetzelfde stukje iets over de Historische Kring en "dat het nogal stom" was dat de foto's van de Historische Kring in mappen zaten. Deze zin klopt niet ik heb ook niet zo gezegd.
Het zou zonde zijn als alle foto's door bv brand of waterschade zouden verdwijnen, dan was het voor altijd kwijt. Dat is de reden waarom Arnold de ongeveer 1000 foto's voor de Historische Kring heeft gedigitaliseerd. Dat is een totaal andere nuancering en ik vind het ook verschrikkelijk dat het op deze manier in de krant is gezet. De Historische Kring is een vereniging die nog altijd interessante lezingen geeft en onderwerpen uit het verleden tot leven brengt. Vanuit de gedachte "stel er komt brand of waterschade " heeft Arnold de ongeveer 1000 foto's die de Historische Kring had gedigitaliseerd.

Tot zover 28-07-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fietsen

Fietsen voor kunst in het Westerkwartier

17 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
Komende weekend, 19 en 20 juni eerste Open Atelierroute Westerkwartier
Lees verder →
Kind verdriet

Ook dit jaar jammer genoeg geen Spelweek in Zuidhorn

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
populaire kinderevenement pas volgend jaar weer
Lees verder →
Sandra de wit

Rianne Vos kondigt afscheid aan als fractievoorzitter PvdA

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
Sandra de Wit nieuwe fractievoorzitter
Lees verder →
Filmmusical groep 8

Een mooi afscheid voor groep 8 in het Westerkwartier

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
10 scholen in het Westerkwartier maken dit jaar een musicalfilm als afsluiting van hun bassischooltijd
Lees verder →
Scooter-mes

Bestuurder gestolen scooter heeft groot mes

17 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
aangehouden voor heling en verboden wapenbezit.
Lees verder →
Terras-derde-perron

Eethuis 3e Perron opent terras

17 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
Een mooie aanvulling voor Zuidhorn!
Lees verder →