Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Feestweek in Zonnehuis de Wierde Grijpskerk

24 september 2013    Zuidhorn-nieuws
Nieuw restaurant Eetkamer van Oranje opent deuren
De wierde grijpskerk

Van 30 september tot 4 oktober staat Zonnehuis de Wierde aan de Burmanniastraat 1 in Grijpskerk bol van de activiteiten. En dat allemaal ter ere van het feit dat het woonzorgcentrum een nieuw restaurant onder dak heeft: de Eetkamer van Oranje. De afgelopen maanden is de ontmoetingsruimte en de hal in Zonnehuis de Wierde grondig verbouwd. De ontmoetingsruimte is omgetoverd tot restaurant. Mede dankzij de forse financiële bijdrage van maar liefst 200.000 euro van Stichting Huisvesting De Wierde. Deze stichting dateert uit jaren zeventig, toen De Wierde nog zelfstandig was.

Voorzitter Kees Kreb van de stichting is verheugd met het resultaat van hun ‘investering’. “We hadden nog een flink bedrag in kas en zochten daar een goede bestemming voor in De Wierde. In plaats van bloembakken en andere kleinere investeringen wilden we groot uitpakken. Toen het idee van een Eetkamer van Oranje voorbij kwam, besloot ons bestuur dat dit het doel moest zijn waar wij vrijwel ons gehele vermogen aan zouden besteden. Ik denk ook dat we een belangrijke rol hebben gespeeld bij het uiteindelijke besluit om het restaurant te realiseren. We hebben de eigenaar van het gebouw en Zonnehuisgroep Noord spreekwoordelijk een flinke steun in de rug gegeven.” Kreb vindt de Eetkamer van Oranje een geweldige aanvulling voor de bewoners van De Wierde maar zeker ook voor de mensen uit Grijpskerk. “Mede door de Eetkamer van Oranje kunnen ouderen op een fantastische manier in De Wierde wonen. We vinden het ook heel mooi dat mensen uit het dorp er heen kunnen voor een maaltijd en gezelligheid.”

“In de Eetkamer van Oranje willen we het gezellige en huiselijke met het gemakkelijke en lekkere combineren”, vertelt Janneke Berghuis van Zonnehuis de Wierde. “In onze Eetkamer willen we onze gasten graag verwennen met lekkere gerechten. We bieden een verantwoorde maaltijd of lunch aan met eerlijke en verse producten die ter plekke worden bereid in een open keuken.” De opzet van de verbouwing was om een sfeervolle ambiance te creëren waar iedereen, jong en oud, zich thuis voelt. Samen eten verbindt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen. We willen iedereen graag laten kennismaken met onze Eetkamer van Oranje. Dit doen wij door allerlei activiteiten te organiseren van 30 september tot en met 4 oktober. Op 1 oktober wordt de ‘langste eettafel’ van Grijpskerk gedekt. Overal in ons land gaan mensen die week met elkaar aan tafel, aan grote en kleine eettafels. Door alle tafels aan te melden bij ‘De langste Eettafel van Nederland’ willen we het aantal deelnemers van vorig jaar, 20.000, overtreffen en uitkomen op 25.000. Dat is maar liefst 12,5 kilometer.” Op woensdag 2 oktober is er open huis. De Eetkamer van Oranje is open voor een hapje, drankje en snacks. “Ook worden er pannenkoeken gebakken. Die dag is er ook een markt met kraampjes van diverse standhouders en een rad van avontuur. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen in de binnentuin. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Een mooie gelegenheid om ons nieuwe restaurant te komen bewonderen.” De markt en het open huis zijn op 2 oktober van 14.00 tot 16.30 uur.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →