Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Feestelijke Overdracht Bestuur Open Monumentendag Westerkwartier

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe stichting pakt activiteiten weer op in hele Westerkwartier inclusief Middag
Overdracht omd (1)

Vrijdag 24 mei was er feestelijke bijeenkomst in de Postwagen in Tolbert waar Jan Oomkes van Open Monumentendag Zuidhorn het stokje, in dit geval de vlag, overdroeg aan het bestuur van de nieuw gevormde stichting voor het Westerkwartier.

Jan Oomkes, die jarenlang voorzitter was van Open Monumentendag Zuidhorn overhandigde naast de vlag ook een fles Fladderak aan Arnold Bloem die voorzitter wordt van Open Monumentendag Westerkwartier. Het was voor bijna iedereen nog iets te vroeg voor een borrel dus werd het gevierd met appelgebak en koffie. Voor het fotomoment werd naar de middeleeuwse kerk in Tolbert gelopen.

Het zeskoppige bestuur heeft jaren garant gestaan voor extra activiteiten op en rondom Open Monumentendag in Zuidhorn.  Zij ontvingen  een boekwerkje met de Canon van het Westerkwartier. Nieuwbakken voorzitter Arnold Bloem pakt de activiteiten op samen met Lieke van Poucke, Lex Wijngaarden en Jur Engels. De bestuursleden komen uit alle “windrichtingen” van het Westerkwartier wat de diversiteit aan activiteiten vast ten goede zal komen.

12 en 14 september Open Monumentendag Westerkwartier
“Juist nu, direct na de gemeentelijke herindeling, is het tijdstip perfect voor een nieuwe groep mensen om er Westerkwartier-breed de schouders eronder te zetten.”, aldus Jur Engels uit Leek, secretaris van Open Monumentendag Westerkwartier. “Aandacht voor onze cultuurhistorie en onze monumenten in het bijzonder op zaterdag 14 september én donderdagavond 12 september, ik kijk er naar uit”, aldus Ruud de Jong, de jonge historicus uit Ezinge en penningmeester van Open Monumentendag Westerkwartier. “Oude tradities in ere houden is belangrijk, vandaar dat wij het eerste jaar de inleidende informatie-avond wederom organiseren in hotel-restaurant Aduard op 12 september”, zegt het enthousiaste bestuurslid Lex van Wijngaarden, die zelf die avond met “Suxwort Zingt”, het koor uit Niehove, de avond muzikaal omlijst. Het jaarthema “Plekken van Plezier” wordt verder met leuke verhalen uit de praktijk uitgediept door Mien Westerkwartier en Rederijkerskamer Ons Genoegen. “Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Met het thema Plekken van Plezier sluiten we aan bij het actuele thema van de European Heritage Days 2019: Arts and Entertainment”, aldus het bevlogen bestuurslid Lieke van Poucke uit Opende.

 

Aftredend bestuur: Jan Oomkes, Jantinus Bakker, Engbert Gotink, Frank Broersma, Greet van Dijk en Arina Brusse.

  • Overdracht omd (2)
  • Overdracht omd (4)
  • Overdracht omd (5)
  • Overdracht omd (6)
  • Overdracht omd (7)
  • Overdracht omd (13)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Elly pastoor

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →
Irma van beek-ombudsvrouw

Meldpunt discriminatie Westerkwartier van start

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
 

Informatie-avond Humanitas Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
De avond is bedoeld voor mensen die meer willen weten over Humanitas of die zich als vrijwilliger willen inzetten voor andere mensen in de buurt of dorp.
Lees verder →
Woldzoom

Pluim van de PvdA voor Aebe de Jong

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Lees verder →
Oude-riet-bovenloop-voor-toukomst

Uitkijkpuntenroute Oude Riet een stap dichter bij

22 september 2021    Zuidhorn-nieuws
€ 25.000 beschikbaar gesteld door regio Groningen Assen (RGA)
Lees verder →