Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Fake news: Mountainbikebaan Zuidhorn gaat niet door (update)

11 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Initiatiefnemers trekken aanvraag terug, het park blijft van ons!

Geweldig nieuws voor de fervente tegenstanders van de plannen om een Mountainbikebaan in het Joh Smit park te realiseren. De initiatiefnemers trekken de aanvraag bij de gemeente weer in! De Mountainbikebaan gaat niet door. Het park blijft van ons!

Dit nieuws gonsde door het dorp, reden om even te bellen.

Jan Wildeboer, één van de initiatiefnemers, bevestigd dat de aanvraag is in getrokken. De reden daar van is echter geen afstel. In de route van die aanvraag is de waterzuivering is betrokken en daar dient nog een aanvullend onderzoek gedaan te worden.

Een nieuwe aanvraag is in de maak, met een aangepaste route en zonder waterzuivering. Als in 2022 de waterzuivering overgedragen wordt aan de gemeente komt er sowieso een onderzoek en kan de route eventueel ook door dat gebied lopen.

Maar eerst de aanvraag indienen en de zienswijzen afwachten……….

Dit bericht kwam tot stand na een stellige verklaring van iemand die het gehoord had van zijn vrouw die het dan weer gehoord zou hebben van een van de meest fervente tegenstanders én bomenliefhebster. Check de bron!

Het gaat allemaal niet soepel, veel overleg en informatieavonden, een mediator, bedreigingen en Hatemail naar de initiatiefnemers, de discussie over de komst van een AZC naar Zuidhorn verliep een stuk beschaafder.

» Eerder verschenen over dit dossier

Reacties Tegenstander MTB op bovenstaand stuk: 
10-juni "Weer worden de tegenstanders van de MTB-baan zo slecht neergezet, terwijl zij er niets mee te maken hebben dat de MTB stichting de aanvraag heeft ingetrokken. Ook deze tekst klopt niet want nogmaals de tegenstanders ( toen behoud onze parken) hadden niets met de haat-mails te maken".

10- juni "De wijze waarop u in uw publicatie een tegenstandster en tevens boomliefhebster in een hoek drukt, ervaar ik als niet erg chic.  
Ook uw keuze om overleggen, informatieavonden en de inzet van een mediator op één hoop te gooien met dreigmails en haatmails en onbeschaafd te typeren ervaar ik eveneens als niet chic. De overleggen en informatieavonden zijn immers beschaafd verlopen. Dit geldt ook voor het overleg met de mediator, waar ik persoonlijk bij aanwezig ben geweest" . 

"Dreigmails en haatmails naar de initiatiefnemers, voor zover die zouden zijn verstuurd, zijn in mijn ogen verwerpelijk en past maar één actie bij: aangifte doen bij de politie. Overigens heeft Behoud onze Parken zich openlijk gedistantieerd van dergelijke mails.
Uit het feit dat er minder gedoe is over een komst van een AZC dan over het beoogde MTB parcours trek ik zelf de conclusie dat er meer draagvlak is bij de burgers in Zuidhorn voor een AZC dan voor het beoogde MTB parcours, wat op zich niet zo vreemd is als je de feiten op een rij zet".

Uit de reacties blijkt dat het onderwerp gevoelig ligt. Toch is het stuk badinerend bedoeld. Ook om de stellige verklaring te ontkrachten. Er is echter toch echt sprake geweest van onheus gedrag naar personen, niet kiese mails zijn verzonden en uit eigen ervaring ben ik getuige geweest (tijdens een informatieavond) van een zeer fanatieke tegenstander waarbij het vuur uit de ogen spoot.
En laat na publicatie van het stuk blijken dat er met champagne gevierd is dat de aanvraag is teruggetrokken ( bron Facebook) , dus zo ver zaten we er ook niet naast. 

De constatering dat er meer draagvlak is bij de burgers in Zuidhorn voor een AZC dan voor het beoogde MTB parcours kan ik overigens alleen maar onderschrijven.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kies je kunst

Opening Kunst in de Etalage route Zuidhorn

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Kunst bekijken, loten kopen en met een kunstwerk naar huis
Lees verder →
Vioolles oktje (5)

Drie jarige op viool in de kerk

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Open les onder leiding van Oktje Lambermont van Klank en woord
Lees verder →
Rommelmarkt noordhorn (21)

Koopwoede groter dan de achterbak

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige rommelmarkt in Noordhorn
Lees verder →
Veur-aaltied

Veur Aaltied in Visvliet

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten basis voor bijzonder theaterstuk
Lees verder →
Blote voetenhof

Werkschuur Staatsbosbeheer Peebos Opende wordt multifunctioneel gebouw

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek - Regio-nieuws
ontwerpbestemmingsplan ‘Peebos 1a, Opende’ ter inzage
Lees verder →
Burgemeester ard van der tuuk

Over receptie nieuwe burgemeester, Energieadviesgesprek en Takkenroute

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 17 september 2019
Lees verder →